Crematori a Canet, NO

 
Miércoles, 28 Mayo 2014 18:58

El col.lectiu Bloc-Compromís de Canet es dirigim a tos i totes per tal de raonar la nostra campanya en contra de la instal.lació d’un crematori al nostre poble i per anunciar una reunió informativa sobre este tema el proper 6 de juny a les 20 hores en el centre de convivència. De la mateixa manera avancem que anem a replegar signatures en contra d’una instal.lació que perjudica en la nostra qualitat de vida en general.

Fent un poc de memòria en el tema, cal destacar que l’equip de govern (PP i trànsfuga) ha fet servir la seua majoria en este tema d’una manera sibil.lina i obscura. Primer per la forma fosca, i quasi secreta, de recolzar el projecte al sí de la comissió de govern, i no traslladar.la al ple per tal d’exposar els pros i els contres d’una forma oberta i pública, i segón per tirar el globus-sonda en un plenari quan ja teníen decidit donar el vist-i-plau al crematori (que Sagunt ja havia rebutjat).

A partir d’aquest moment, el Bloc-Compromís presentà una moció per sol.licitar una consulta popular per a que el poble decidira si vol o no este projecte. Al remat el PP i el trànsfuga ho rebutjà, el PSOE es va abstindre i l’acceptaren els independents (IPC), EU i el Bloc-Compromís.

Encara estem a temps de mobilitzar-nos per tal d’informar dels inconvenients que nosaltres veiem en esta activitat dins d’un polígon industrial molt xicotet i molt a prop de les vivendes.

Cal recordar que si l’equip de govern justifica el seu recolzament en els criteris dels seus tècnics, nosaltres també tenim especialistes qualificats que tenen arguments sòlids i contrastats per afirmar la rotunda oposició a la creació d’este negoci ni per proximitat al  nucli urbà, ni per apostar per un municipi turístic.

Pensem que él poble ha de ser sobirà per a decidir si està a favor o en contra del crematori i per això oferim  una reunió informativa en la que tots i totes puguen preguntar i informar-se al respecte d’este tema.

Per altra banda, volem iniciar una campanya de recollida de signatures per a deixar constància escrita del desacord popular que genera esta instal.lació després de saber que hi ha casos semblants que s’ha paralitzat per estar massa prop de les vivendes. 
 
Ximo Pons
Portaveu Compromís Canet  

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD