Falles de Sagunt

Escrito por Albert Llueca
Sábado, 16 Marzo 2013 00:00

Apostes municipals. Apostem per una mascletà municipal de caràcter singular. Apostem per la creació d'un premi d'innovació artística, així com un premi a la falla més ecológica i per la limitació en l'ús dels materials plàstics per evitar la contaminació per la seua toxicitat. Apostem per l'autogestió de la Federació Junta Fallera de Sagunt així com donem tot el suport en la sol·licitud de Festa d'Interés Turísitic Nacional
 
Ús del valencià
Cal potenciar l'ús del valencià com a element integrador i identificador de la festa. Les falles han mostrat durant la seua història una gran lleialtat cap a la nostra llengua, fins i tot en els moments més difícils de persecució lingüística. El propi reglament faller establix al seu articulat la necessitat de donar-li un ús preferent a la nostra llengua pròpia. Entre altres mesures, volem que es garantisca que la web www.juntafalleradesagunt.com continue estant actualitzada en valencià, que la comunicació interna i externa es faça en la nostra llengua i que s'emeta música en valencià als actes fallers, com per exemple a l'entrega de premis.
 
Museu faller
Reclamem la reforma del Museu Faller per a introduir-lo en els paràmetres més avançats de la nova museologia, amb plantejaments més moderns, participatius, multimèdia i pedagògics, i molt especialment orientat a difondre la peculiaritat de la festa fallera entre les persones que visiten Sagunt. Apostem per tindre un Museu obert a tots i totes, i apostem per un canvi d'ubicació que ens puga garantir esta transformació.
 
Pla Estratègic
Proposem la realització d'estudis sociològics i econòmics en profunditat amb la col·laboració d'altres institucions -com ara les universitats públiques valencianes i les cambres de comerç - que esdevinguen la base per a la redacció d'un Pla Estratègic sobre les Falles de Sagunt. Per a poder  afavorir la promoció exterior i la comunicació de les Falles.
 
Albert Llueca és de l'Ajuntament de Sagunt per Compromís per Sagunt i ex-membre de Junta Fallera de Sagunt.
Modificado por última vez en Sábado, 16 Marzo 2013 00:03

 

 

SUCESOS

SALUD