Compromís, l’eix i l’èxit de la ciutat

Viernes, 12 Mayo 2023 21:06

Al llarg de 40 anys, com a UPV, com a BLOC, com a Compromís, amb un o cinc regidors, en el govern, l’oposició o l’alcaldia, el nostre grup ha sigut l’eix del progrés de la ciutat. Sagunt no seria el que és actualment sense les idees, els projectes, el treball i l’empenta de les persones que ens han representat al llarg d’esta llarga etapa. No debades hem governat més de 25 anys assumint importants responsabiltats de gestió i portant a terme les polítiques que per a nosaltres eren essencials des de la nostra concepció de la ciutat.

Nosaltres hem sigut els impulsors de l’actual estructura urbana, primer trencant la barrera del riu i habilitant tot el Nord del Palància per equilibrar el creixement de la ciutat, al mateix temps que desenvolupàvem i ordenàvem amb sòl residencial, dotacional i comercial l’espai central entre el dos nuclis principals del municipi. Sense deixar de banda per això els altres sectors, ja siga el Port, Ciutat Vella o Almardà.

Feina en queda, però la grossa ja està feta. Ens comprometérem a construir bloc a bloc una gran ciutat, de la mar a la muntanya, i hem demostrat que no sols era un eslògan, era un compromís, i nosaltres complim amb els nostres compromisos.

D’altra banda sempre hem defensat un model econòmic equilibrat on tots els sectors aportaren en la seua mesura al progrés. La nostra gestió del Consell Agrari ha sigut molt important per a la seua consolidació en favor dels llauradors. I la nostra aposta per la reindustrialització es va demostrar decisiva quan centràrem tota la nostra energia a desbloquejar Parc Sagunt (això sí és desbloquejar, i no les ximpleries que alguns proclamen). La legislatura 2015-2019 va significar un punt d’inflexió que va situar Sagunt com a centre de referència per a les inversions logístiques i industrials. Parc Sagunt II i la ubicació de la Gigafactoria no serien possibles sense el treball, la planificació i els recursos econòmics procedents de la nostra gestió.

Unes inversions que són importantíssimes i que nosaltres també fem possibles col·laborant i cooperant amb altres administracions, però sense cedir a imposicions ni a decisions oportunistes i arbitràries que de manera innecessària i injustificada poden afectar de manera greu i irreversible el nostre territori. Forma part del nostre ADN com a grup, posar sempre per davant la defensa de la nostra ciutat per damunt de seguidismes partidistes. I este factor diferencial respecte d’altres partits s’ha concretat en la defensa de la muntanya de Romeu, del caràcter públic del Malecó, de la integritat de les nostres platges i últimament en la lluita per preservar Montíber i la nostra horta de l’especulació fotovoltaica. El creixement descontrolat desequilibra i no es traduïx en progrés.

Progrés és precisament la paraula exacta que ha presidit, dirigix i continuarà orientant la nostra acció política i institucional, ja siga en l’àmbit dels serveis socials o en el de les propostes actives d’ocupació. Progrés vinculat també a la promoció de la cultura, on hem destacat com a Capital Cultural Valenciana; progrés relacionat amb el patrimoni, on ens han distingit amb la inclusió en tres importants rutes culturals europees, el nomenament com a Capital Valenciana de la Romanització, a més del gran treball desenvolupat per a la candidatura a Patrimoni de la Humanitat.

Progrés, treball, responsabilitat, independència, proximitat, disponibilitat, cooperació, respecte, eficiència, solidaritat … valors que des de sempre han marcat el nostre rumb i que ens han situat en l’eix de la política municipal, com un pal de paller a pesar de la humiltat del nostre grup en el passat. Són els valors que encapçala ara Pepe Gil, amb la seua sobrada experiència i demostrada capacitat, i la nova candidatura de Compromís conformada per persones de molta vàlua i contrastada solvència en tots els àmbits.

Tota una garantia per al futur i l’èxit de Sagunt, i sobretot per al que realment importa als ciutadans.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD