L’èxit no s’improvisa

Viernes, 25 Marzo 2022 21:06

L’anunci definitiu de la instal.lació de la gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt ha desencadenat una explosió de notícies optimistes en tots els mitjans de comunicació, d’expressions de satisfacció, d’autoimposició de medalles, d’autobombo i de vanitats sense límit, que no per previsibles deixen de ser en la majoria de casos poc creïbles i difícilment justificables. L’eufòria provoca una situació de certa confusió que aprofiten oportunistes de tota condició per a reclamar l’autoria d’un èxit del qual són difícilment responsables i que a més intenten no compartir amb els qui tenen, si més no, una proporció important del treball que ha facilitat la consecució dels objectius.

L’èxit es planifica, no s’improvisa. No és fruit ni de la casualitat, ni del treball d’uns pocs mesos, ni tan sols de decisions que es prenen en instàncies llunyanes de la nostra ciutat. La inspiració només produïx grans versos si sorprén els poetes treballant i preparats. Les muses, valquíries o mediterrànies, no es juguen el seu antic prestigi clàssic, ni menys encara els dracmes, invertint en escriptors que passen el temps especulant o esperant el seu destí plàcidament, pendents de les pantalles que cotitzen en la fira de les vanitats.

Fa molts anys que treballem, que planifiquem, perquè notícies com la que comentem siguen possibles. Alguns van pensar Parc Sagunt per aprofitar el sòl que la reconversió havia deixat estèril; altres vam impulsar la construcció d’una dessaladora, conscients que la disponibilitat d’aigua era clau per al desenvolupament industrial. Les crisis i una certa indolència van frenar el desenvolupament del gran polígon, que en 2015 sols albergava tres empreses i ni tan sols estava finalitzat. I eixe va ser el primer objectiu que ens vam plantejar a l’inici de la legislatura: acabar les obres i comercialitzar totes les parcel.les. El 2019, les obres estaven finalitzades i el 90% de les parcel.les venudes, gràcies a una perfecta cooperació entre la Generalitat i l’Ajuntament, que va desbloquejar la ineficient gestió anterior, i especialment la que era responsabilitat de la SEPI del Ministeri d’Hisenda.

Sagunt es va convertir en un pol d’atracció d’empreses molt importants, com Mercadona, Crown, Inditext-Tempe, Arnedo, Importaco, etc., algunes de les quals estan ja operatives, d’altres en construcció, i algunes en fase de projecte. Ja s’han generat centenars de llocs de treball, que és el més important, però a més s’ha generat una important quantitat de recursos econòmics que s’estan destinant a un projecte que mai no hem perdut de vista: Parc Sagunt 2. Són uns recursos que s’han reservat precisament per a fer possible este nou espai empresarial, perquè a diferència de Parc Sagunt 1, on el sòl era públic, els més de 5’5 milions de metres quadrats de la segona fase són de titularitat privada i s’han d’adquirir per compra o expropiació, a més de l’important cost d’urbanització. De fet ja s’ha obtingut la propietat d’una quantitat considerable dels terrenys i en els pròxims mesos es completarà el total de la superfície.

En els darrers mesos s’ha treballat en el Pla Especial, amb les aportacions de l’Ajuntament, s’està redactant el Projecte d’Urbanització, en definitiva planificant i treballant sense pensar en cap empresa en concret, sinó en estar preparats per acollir les inversions que en qualsevol moment es pogueren presentar. I en esta situació les muses ens han sorprés en forma de subvencions europees per a la reactivació econòmica destinades a la sostenibilitat del sector de l’automòbil, els anomenats PERTES. Ens han pillat amb els deures fets i per això ens han triat, perquè som la millor opció per moltes raons que tots coneixem i que l’empresa ha valorat amb més de 100 variables o criteris, que van des de les connexions, als subministres, passant per la formació..

I continuem treballant intensament, amb un gran equip humà, en col.laboració estreta amb les conselleries implicades, per anticipar-nos als problemes, per accelerar la posada en marxa, per garantir la sostenibilitat del projecte, per situar Sagunt com a referent de la recuperació econòmica, com a pol de les noves tecnologies i com a ciutat d’oportunitats per a les empreses i sobretot per a les persones.

Gràcies a tots els que d’una manera o una altra han participat en este èxit, que són molts, alguns fins i tot anònims.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

Modificado por última vez en Viernes, 25 Marzo 2022 17:25

 

 

SUCESOS

SALUD