Obrim ja el port a la ciutadania

Jueves, 18 Marzo 2021 21:06

Les relacions entre l’APV i la nostra ciutat no han sigut sempre fluides i ara mateix no passen pel seu millor moment. Fins i tot fa alguns anys es va plantejar la necessitat de recuperar l’autonomia que l’Estat va anul.lar per incorporar en nostre port junt amb de Gandia dins de l’APV. No es tracta, ni molt menys, de tornar al passat, però tampoc d’oblidar els reiterats incompliments per part dels responsables d’una entitat que molt sovint no veu més enllà dels poblats marítims de València.

I que conste que jo he intentat mantenir una bona relació mentre he format part del Consell d’Administració i estic molt satisfet del treball fet, en especial de la col.laboració indispensable per desbloquejar Parc Sagunt. Com també ho estic de la construcció del PIF, que farà el nostre port més competitiu, i per suposat del Conveni signat.

Lo cortés no quita lo valiente, que se sol dir. No obstant, les obligacions són obligacions i no concessions o favors. I l’APV té encara alguns assumptes a resoldre.

Deixant de banda que la segona dàrsena nos està acabada, o la recessió preocupant de la costa de la Marjal dels Moros, el tema més urgent és precisament el compliment del Conveni referit. Perquè els convenis es firmen per a ser complits i l’Ajuntament és el primer que s’ho creu, però l’APV ho ha de demostrar encara.

De moment, ha incomplit de manera irresponsable el de 2009 pel que respecta al manteniment del Pantalà. Sense llevar importància a la tempesta que va provocar la caiguda de dos trams, un bon manteniment, tal i com era necessari i obligat, segurament haguera evitat el desastre, i ara s’estaria treballant en un projecte de conservació integral. No obstant, sembla que la realitat mana i ens haurem de conformar amb una versió moderna, però molt reduïda de la infraestructura. I damunt destinant un enorme pressupost a la demolició, que hauria servit per a regenerar tota la zona.

El que no podem permetre és que el Conveni es torne a incomplir i especialment pel que respecta al moll nord, que és sens dubte el gran i radical canvi que nosaltres vam forçar i incorporar respecte de l’anterior.

L’apertura d’este gran espai a la ciutat, connectat directament al passeig marítim i al Malecó, és la clau de la integració amb el port. Ja ho vam intentar en el passat presentant al.legacions en solitari i vam aconseguir-ho plasmant en el document que esta havia de ser la zona oberta als ciutadans. Per fer-ho realitat cal deixar el moll nord lliure d’activitat comercial i amb els accessos adequats des de la ciutat. El temps corre i l’última concessió vigent expira el 2022.

Ja hem sentit veus que ho posen en dubte, però nosaltres continuarem exigint que es complisca el que s’ha firmat, com ja ha fet l’Ajuntament cedint els terrenys per a l’accés ferroviari. Temps al temps i avís per a navegants.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD