En agost no parem

Viernes, 07 Agosto 2020 19:04

Ja de ple en el mes d’agost, suportant les altes temperatures i veient cada dia com augmenten de nou els casos de coronavirus, fem front a l’adversitat amb un intent de normalitat basada en la prudència i la responsabilitat. La nostra ciutat no pot parar, com eixos forns antics que si s’apaguen s’enrunen, i és la nostra obligació mantenir la flama davant de qualsevol vent contrari.

Ja hem inaugurat el Sagunt a Escena, el festival de teatre més important del nostre País i un dels més rellevants a l’Estat espanyol. L’aposta decidida i conjunta de la Conselleria de Cultura, de l’Ajuntament i de la Diputació, ha permés continuar no sols oferint una programació de qualitat, sinó a més donant una gran oportunitat a un sector especialment castigat per la crisi. Perquè la cultura també és economia i genera llocs de treball, a més d’alimentar l’esperit de la societat i ajudar a la formació d’una ciutadania més crítica i lliure.

Les festes s’han hagut d’adaptar al nou escenari que la pandèmia ha imposat i amb un consens general s’han suspés les patronals i les de barris, com ja va passar amb les Falles i la Setmana Santa. I a pesar d’això hem volgut oferir també una programació d’actes adaptada a tots els públics, per mantenir eixa flama de la cultura popular i ajudar també a un àmbit que dona molts llocs de treball. La resposta de la gent, acostumada a una oferta com poques ciutats poden exhibir, ha sigut admirable.

I mentrestant hem obert finalment el Sender Blau que creua el nostre delta per unir el Port de Sagunt i Canet, estem millorant el pàrquing públic que la legislatura passada vam recuperar de la gestió privada, hem posat l’emblema de la Xarxa de Jueries i continuem treballant perquè tots els projectes vagen eixint endavant. La crisi no ens ha pillat parats i li estem fent front amb treball i ganes.

Són temps de vacances, però d’unes vacances especials davant la incertesa dels mesos que vindran, tant en l’àmbit sanitari com econòmic, i l’administració municipal va a estar en la primera trinxera, al costat dels veïns i de les veïnes, com ho ha estat en els últims mesos. Sabem quines són les nostres competències i sabem que hem d’assumir moltes més de les que per llei ens pertoquen perquè no podem contemplar amb els braços creuats com la nostra gent passa necessitat. I això a pesar que l’administració central continua retallant la nostra autonomia financera, ja clarament insuficient.

Entre totes i tots ho anem a aconseguir, som una ciutat treballadora i creativa, solidària i participativa, que planta cara als problemes i manté sempre la flama.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

Modificado por última vez en Sábado, 08 Agosto 2020 11:26

 

 

SUCESOS

SALUD