Contiuem avançant

Viernes, 20 Diciembre 2019 15:55

Arribats pràcticament al solstici d’hivern, podríem fer ja un primer balanç de com s’està desenvolupant esta nova legislatura. Les valoracions sempre són donades a la subjectivitat i més encara quan es fan des de la implicació més directa i personal, com és el meu cas. Ni es tracta de fer un exercici de nostàlgia gratuïta ni de practicar la falsa modèstia.

No seria sincer si negara que, durant els quatre anys que vam dirigir el govern de la nostra ciutat, els importants objectius que ens vam proposar es van aconseguir raonablement, des de l’èxit de Parc Sagunt, que ha culminat amb la comercialització de la pràctica totalitat de les parcel·les i la instal·lació de grans empreses, fins al gran impuls de la nostra cultura i el nostre patrimoni, passant pel conveni amb l’APV. Mai la nostra ciutat havia ocupat tantes portades en positiu en tots àmbits de la gestió, i vam aconseguir ser un referent per a molts altres municipis i per al mateix Govern de la Generalitat.

No tot va ser, però, un camí planer, no és este un poble exempt de conflictes, tenim molta història i una societat molt dinàmica, i no sempre tots estan disposats a col·laborar en el progrés, fins i tot quan els objectius són clarament positius i compartibles. La idea de cohesionar la ciutat i d’avançar units en benefici del benestar comú xoca contra els que estan interessats justament en el contrari i busquen qualsevol excusa per posar pals a les rodes.

L’interés general sempre ha guiat la nostra acció de govern i sempre hem posat els principis i les conviccions per damunt d’interessos particulars, per molt de poder que tingueren darrere. I d’això és del que més orgullosos ens podem sentir, de saber trobar en la pedra i el ferro una aliança insubornable contra la destrucció i la prepotència del Poder que s’amaga en les ombres obscures del Sistema.

No era fàcil resistir, però vam aguantar unes eleccions complicades, i no var ser fàcil continuar governant a pesar de no haver guanyat l’Alcaldia. Però ací estem, de nou, com sempre, ajudant, aportant, de manera lleial i constructiva, per a portar endavant vells i nous projectes. A nosaltres no se’ns cauen els anells i des del primer dia ens hem arromangat per continuar fent millor esta ciutat, començant per acabar tot el no vam saber o no vam poder fer durant quatre anys, que no és poc.

No valen excuses, la nostra gestió va fallar en massa ocasions, i a pesar d’aprovar tres pressupostos seguits i de disposar de recursos, no vam posar en marxa molts dels projectes que havíem anunciat. Poca ajuda de les altres administracions, però massa lentitud en la nostra.

De fet la majoria dels projectes que ara es fan realitat, formen part d’eixa ambiciosa llista que no vam saber executar amb més celeritat. A punt estem d’acabar la Ronda Nord, que connectarà en poques setmanes l’avinguda del Mediterrani amb el barri de Sant Josep i Canet, la rehabilitació del conjunt històric del Grau Vell porta mesos en marxa, ja hem finalitzat la primera fase d’intervenció a l’Alqueria de l’Aigua Fresca, el CEAM de Sagunt obrirà de manera imminent les seues portes i ja ha quedat perfectament garantit el projecte de Centre de Dia i CEAM a l’antic Economat de la Gerència, s’ha firmat fa uns dies l’acta de replanteig, prèvia a les obres, de la Senda Blava que unirà els passejos marítims del Port i Canet, també s’acosta la construcció del Centre d’Oci per les persones majors del nucli històric, i a poc a poc, lentament, però sense pausa, aniran fent-se realitat els nostres desitjos.

Demanem disculpes pel retard, però el temps i la realitat aniran fent justícia. Amb el solstici, de manera quasi imperceptible, les nits seran cada dia més curtes i el sol invicte ens acompanyarà uns segons més cada jornada, de manera imparable.

Són ara dies per a celebrar que continuem avançant, i un bon moment per desitjar-vos bones festes i un gran any nou.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD