El Port, un poble Valencià

Viernes, 11 Octubre 2019 19:26

El passat dimecres la ciutadania portenya va demostrar un any més les ganes que tenim de celebrar una festa que també és nostra, com a valencians que som. La festa que va organitzar l’associació Hogueras de San Antón Porteña, amb la col·laboració d’Iniciativa Porteña i l’associació Virgen de Begoña, i amb el finançament de l’Ajuntament de Sagunt, en va ser el millor exemple: van començar abarrotant la Gerència la nit del dimarts 8, amb un sopar de cabasset i diverses actuacions musicals. Al sendemà, esta mateixa associació va vore com les 1.200 racions d’arròs amb fesols i naps es van quedar curtes per a omplir els estómacs de tota la gent que feia cua en el Triangle Umbral. A més, la immensa majoria van participar en els diversos actes que també van tindre lloc el dimecres: l’escola de dansa AESCENA va fer vibrar els carrers del Port amb un massiu flashmob; els més menuts de la casa van fruir de la presència d’animadors infantils, i, en acabar el dinar, el públic general va participar de manera multitudinària en la rifa que es va celebrar gràcies als diversos comerços locals que van ajudar. Abans d’acabar el dia, s’inaugurà l’exposició fotogràfica «90 anys de l’Església de Begoña» en el Casino, a on també acudí prou de gent.

Fa més de 10 anys que Iniciativa Porteña començà amb esta reivindicació, i ja vam remarcar la greu discriminació que patíem en El Port pel que fa als actes organitzats des de l’Ajuntament de Sagunt. Des de fa dos anys, el relleu el va prendre l’associació Hogueras de San Antón Porteñas, sempre amb la nostra col·laboració. Eixe treball, finalment, està donant fruits i, encara que encara estem lluny dels objectius que vam marcar-nos al principi, que eren i són que El Port celebre el 9 d’octubre amb els actes a l’altura del dia gran de tots els valencians.

Cal assenyalar també el nostre agraïment a l’alcalde actual, que a diferència de l’anterior, va estar junt amb els veïns del nostre poble en l’acte de les olles, tot demostrant amb este fet que, a poc a poc, esta celebració està rebent la rellevància que mereix.

Per últim, cal indicar que Iniciativa Porteña continuarà col·laborant amb tots els mitjans de què dispose per a aconseguir posar fi la discriminació històrica que patix El Port en estos esdeveniments i en qualssevol de les altres gestions.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD