Recollint els fruits

Viernes, 20 Septiembre 2019 17:37

La setmana passada vam llegir amb una certa perplexitat que es tornava a signar el conveni entre l’APV i l’Ajuntament de Sagunt, ja que l’acord no sols es va aprovar en sessió plenària a finals de la passada legislatura, sinó que a més es va firmar protocol·làriament i públicament. El conveni signat després de diverses modificacions, només quedava condicionat a l’aprovació per part del Ministeri d´Hisenda de les obligacions que l’Estat adoptava amb la signatura. Quan ens vam assabentar per la premsa de l’acte, pensàvem que s´havia modificat, però deduïm que no hi ha hagut cap canvi i per tant és exactament el que es va ratificar la primavera passada.

A nivell personal, he de dir, com molts de vostés ja saben, que per a mi l’obertura de la ciutat al mar ha sigut i és un dels grans projectes pels quals he lluitat amb totes les meues forces al llarg de quasi vint anys, sobretot en la passada legislatura en la qual he gaudit de l’honor de ser l’alcalde de Sagunt. La integració del moll nord en la ciutat sempre havia comptat amb l’oposició de l’APV i la recuperació del Pantalà sempre s´havia condicionat a una futura ampliació. En el conveni que nosaltres vam firmar, el moll nord quedarà completament lliure i accessible per als ciutadans a partir de 2022 i la rehabilitació del Pantalà com a espai públic compta amb una dotació pressupostària de 7 milions d’euros.

Des de Compromís per Sagunt sempre hem tingut molt clar que esta era una de les iniciatives de transformació de la ciutat essencial per a millorar el benestar de la ciutadania i canviar la fisonomia del Port de Sagunt. Per a nosaltres és un compte que tenim pendent des de fa anys. He de dir que l’obertura al mar haurà d’anar acompanyada de la recuperació patrimonial de l’eix format per la Nau Industrial, l’Alt Forn número 2 i el futur Museu Industrial. Les possibilitats de futur són molt positives perquè aniran lligades al creixement de Parc Sagunt i la inclusió del corredor mediterrani-atlàntic en les xarxes transeuropees. Tot i això, encara queden qüestions importants per resoldre, com és el cas del desdoblament de la CV309.

El canvi de direcció en l’Autoritat Portuària de València , com he dit en tantes ocasions, ha sigut fonamental per a millorar les relacions amb Sagunt, i no sols pel que respecta al Conveni, sinó també per a desbloquejar Parc Sagunt, millorar les infraestructures i accelerar tot el procés de recuperació econòmica. Hi ha molt de treball pendent, com ara la finalització de la segona dàrsena, però la construcció el Punt d’Inspecció fronterera va a augmentar les oportunitats de negoci del nostre port.

D’altra banda la participació de Sagunt —l’única ciutat de la província de València— en la segona edició del fòrum d’inversors “Invest in Cities”, un esdeveniment a nivell estatal, on participen les vint ciutats espanyoles considerades les més atractives per a invertir serà una bona oportunitat per a mostrar als inversors els avantatges que els pot comportar apostar per una ciutat com la nostra, que és un node logístic i econòmic de referència al sud d’Europa, gràcies justament al desenvolupament de Parc sagunt i el port.

Un dels nostres punts forts és la ubicació estratègica. Som cruïlla de camins i tenim un port des de fa 2.500 anys que ha sigut el que ens ha obert la porta al món. Un dels punts claus per a participar en este important fòrum ha sigut, entre altres motius, gràcies a una de les fites importants que vam aconseguir la legislatura municipal passada: la inclusió de Sagunt en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI).

Aconseguir l’EDUSI va ser una de les notícies importants de la legislatura passada perquè vam aconseguir una subvenció dels fons europeus de 6’5 milions d’euros que haurà d’anar acompanyada de la mateixa quantitat de diners per part de l’Ajuntament per a millores de la ciutat en àmbits tan importants com són el medi ambient i el patrimoni. En definitiva, a poc a poc l’Ajuntament va recollint els fruits d’un treball conjunt que vam iniciar la legislatura municipal passada.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD