La Unió de Periodistes Valencians condemna les declaracions del president de la Diputació de València

Escrito por
Jueves, 25 Marzo 2010 01:00

La Unió de Periodistes Valencians condemna les declaracions dels últims dies del president de la Diputació de València, Alfonso Rus, en les quals ataca amb arguments falsos i tendenciosos l’organització.

 La Unió vol recordar que hem estat nosaltres les víctimes de l’atac a la llibertat d’expressió perpetrat per Rus i el seu entorn en censurar l’exposició Fragments  d’un any que s’havia inaugurat al MuVIM el 4 de març. Però en lloc d’intentar esmenar  la seua actuació i demanar disculpes, s’ufana d’ella i criminalitza la nostra organització. Un costum, el de traslladar les culpes de la seua actuació, que Rus ja ha practicat en altres ocasions, com ha ocorregut recentment amb el professorat. A més, les amenaces del president de la Diputació de València de “prendre nota “ són una amenaça del tot inadmissible.

 La Unió de Periodistes Valencians és una organització independent amb trenta anys d’història vinculada directament a la defensa de la llibertat d’expressió, d’una premsa lliure i d’una societat moderna,plural i democràtica i avançada. Amb més de 800 periodistes associats, de tots els pensaments i sensibilitats, i amb representació als principals mitjans de comunicació de la Comunitat Valencians. A més, juntament amb l’Associació de la Premsa d’Alacant i la de Castelló, representem als professionals en la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) i la Federació Internacional de Periodistes (FIP).

La Unió lamenta, a més, que des d’una institució com la Diputació de València, que representa a tots els valencians i que s’hauria de dedicar a protegir les lleis i emparar els ciutadans, es dedique no només a incomplir-les, si no també a assetjar a persones i col·lectius que no s’ajusten al seu pensament. La Unió considera inadmissible que en una societat normalitzada un càrrec públic que es comporta d’una manera tant poc edificant continue ocupant un lloc de responsabilitat.

 L’Associació majoritària de periodistes a la Comunitat Valenciana ha decidit traslladar l’acte de censura a la Sindicatura de Greuges per a què adopte les mesures que considere oportunes.

La Unió també vol demanar a la Generalitat Valenciana, com a màxima representació de tots els valencians, que condemne de manera ferma i inequívoca l’acte de censura. L’atac a la Unió de Periodistes Valencians és, a més, un atac a un dels pilars essencials de la democràcia. Cap Govern pot tolerar que hi haja institucions o càrrecs públics, siguen del partit que siguen, intenten controlar la premsa. És una qüestió de salut democràcia.
Modificado por última vez en Jueves, 25 Marzo 2010 01:00

 

 

SUCESOS

SALUD