Al President del Consorci de Residus Pla Zonal III i VIII, Àrea de Gestió 2

Escrito por
Lunes, 15 Marzo 2010 01:00

Davant la propera apertura de la nova planta i abocador d'Algimia, els grups ecologistes  implicats a la zona, entenem que la participació ciutadana en el procés de recollida i tractament dels residus és un fet clau reconegut per tots, i ho és més en un moment com l’actual, on s’introduiran una sèrie de canvis importants en el procés. Així ho arreplega la Llei Valenciana de Residus 10/2000 al seu art 19 i també  el Pla Zonal III i VIII (DOGV de 25-02-2002) a l’apartat Promoció i Educació Ambiental, quan diu «per a la consecució dels objectius d’un programa integral de gestió municipal de residus, és imprescindible la participació dels ciutadans i dels agents socials implicats».  

Fins a l'inici de l’activitat en proves de les instal·lacions d’Algímia, i en particular fins al moment en que comence a funcionar a ple rendiment la Planta, disposem d’un temps i una oportunitat per iniciar la campanya de promoció i educació ambiental, com a bon segur entenem ha estat previst pel Consorci de Residus de l’Àrea de Gestió 2.  

Els grups ecologistes amb implantació a aquesta zona Acció Ecologista-Agró, Ecologistes en Acció i el Gecen , ens dirigim al Consorci de Residus del Pla Zonal III i VIII Àrea de Gestió 2  per a oferir el nostre esforç en relació a les campanyes de conscienciació ciutadana que previsiblement se duran a terme en els propers mesos. La nostra presència associativa a les tres comarques que formen l’Àrea de Gestió 2,  així com el seguiment que durant aquestos anys hem fet al procés que ens ha dut fins ací, avalen les aportacions que puguem fer a la campanya juntament a altres entitats cíviques, sindicals i empresarials.

L’altre aspecte nou que ens porta la situació és el de la recollida i tractament de la matèria orgànica. També ací l’acció impulsora i coordinadora del Consorci és fonamental. Aconseguir aplegar als objectius d’abocament màxim del 44 % que disposa el Pla Zonal i el document d’adjudicació no serà una tasca fàcil; de fet, cap de les instal·lacions valencianes ho aconsegueix i la mitja de totes elles no baixa del 70% . Les campanyes de promoció i educació ambiental i la separació en origen de la matèria orgànica seran elements claus en aquesta tasca. Cal implantar des del primer moment  aleshores la recollida selectiva domiciliaria dels residus orgànics, facilitant a la ciutadania les condicions oportunes. Així ens ho exigeix el Pla Zonal.
 
Acció Ecologista-Agró / Ecologistes en Acció / Gecen

 
Modificado por última vez en Lunes, 15 Marzo 2010 01:00

 

 

SUCESOS

SALUD