Que Sagunt volem?

Escrito por
Lunes, 07 Diciembre 2009 01:00

Des de fa uns mesos s'estan produïnt molts actes de ciutadans demananat coses i accions a l'equip de govern actual. Els col·legis que no comencen les obres o que no les acaben, els instituts que no han començat, l'adquisició d'instal·lacions municipals... Però el que ens tenim que preguntar es QUE SAGUNT VOLEM?, a curt termini clar, un Sagunt bassat en el dualisme, duplicitat de serveis i infraestructures?, o un Sagunt bassat en una ciutat lineal amb un procés de descentralització de serveis?

Jo sòc partidari de la segon opció. Una opció basada en la descentralització de serveis. Podeu parar-vos a pensar i contar les voltes que necessiteu a l'any anar a les dependencies municipal a realitzar algún tràmit? 1, 2... com a màxim 3 voltes a l'any? Després de que la Gerència d'AHM siga de titularitat pública ens ve al cap la idea de poder utilitzar aquestes instal·lacions per a poder gastar-les com a centre administratiu de la ciutat per 3 motius molt simples. Primer per la ubicació, si voleu nostàlgica, de les oficines i el lloc d'aparcament que es pot acondicionar al seu voltant, oferint un servei interessant per al ciutadà. Segon, per a poder alliberar l'edifici de l'Ajuntament de Sagunt i poder gastar-lo com a Centre Cívic al nucli històric (això si mantenint els Plens Municipals a l'hemicicle de l'edifici de la Llotgeta). I tercer motiu per no tindre la necessitat d'anar físicament a l'edifici administratiu a realitzar tots els tràmits si no obrir paral·lelament una finestra electrònica per a poder "descentralitzar" del tot els serveis.

Ens tenim que marcar un repte important i construïr una Sagunt 2.0 en la que els ciutadans siguen una part molt important en la seua concepció. Necessitem ferramentes per a aconseguir aquesta descentralització per a que no sols l'Ajuntament siga qui es dirigisca al ciutadà, si no que hi haja un feedback, conversació, del ciutadà, el qual farà que l'Ajuntament enllestisca millor els continguts d'informació i de serveis de les seues xarxes, unes xarxes basades en els telecentres que ja existeixen en el municipi, i en les principals xarxes socials que existeixen actualment en Internet. Aquesta innovació municipal deuria de ser assumida per tots els partits polítics creant un Consell d'Innovació, Comunicació i eAdministració per a poder desenvolopar-ho.

Volem un Sagunt 2.0 o continuar sempre en les mateixes guerres que nos ens duen a ningún lloc? Jo aposte pel 2.0... i tu?

Albert Llueca
Secretari Local del BLOC a Sagunt
Modificado por última vez en Lunes, 07 Diciembre 2009 01:00

 

 

SUCESOS

SALUD