Ofensives i impresentables

Escrito por
Sábado, 18 Julio 2009 02:00

L’amenaça de la Directora de Teatres de la Generalitat, Inmaculada Gil, de portar el festival Sagunt a Escena a una altra ciutat és inacceptable. De fet ja entenem per què s’està eliminant la marca Sagunt per una altra indefinida com és Festival d’Estiu. L’estratègia està clara: disminuir la programació, especialment pel que respecta a la qualitat, marginar el seu espai principal, el Teatre Romà, llevar-li el nom, i així justificar progressivament el seu trasllat a un altre lloc.

Potser cal recordar-li a la Sra. Gil Lázaro, que Sagunt a Escena se celebra en esta ciutat des de fa molts anys no per casualitat sinó perquè tenim un Teatre Romà, el primer monument nacional de l’Estat espanyol, a més d’un ric patrimoni històric. Es tracta del principal i més emblemàtic espai escènic dels valencians, on ja es representaven comèdies i tragèdies fa 2000 anys. Per no fer referència al projecte de Campus de les Arts Escèniques, a no ser que també el vulguen eliminar. Sagunt ha sigut, és i ha de continuar sent el principal referent teatral per als valencians i a més ha de tenir una projecció internacional. ¿S’ha preguntat la representant del PP per què se celebren a Mèrida o a Almagro els seus magnífics festivals ? Tot el món sap que no és per casualitat.

El que ha de fer la directora de Teatres és disculpar-se, donar explicacions i esforçar-se per fer una programació digna, que ens recorde les que es feien fa alguns anys, escoltar la veu dels ciutadans que reclamen un major ús del Teatre Romà. Que prenga com a model altres festivals com els que hem citat, o el Grec de Barcelona, o els d’Arlès o Avinyó, o el d’Edimburg. I que s’oblide de la mediocritat cultural del PP, que amb Canal 9 ja en tenim prou.

No menys greu que l’ofensa de la Sra. Gil Lázaro, és per al Bloc el silenci de les autoritats locals, començant per l’alcalde i seguint pel regidor de cultura. Han de demanar explicacions al Conseller de Cultura i al president de la Generalitat en defensa dels interessos de Sagunt. No pot ser que baixen el cap i accepten les crítiques i la prepotència de la Directora de Teatres.

És més, ja és hora que es cree un Patronat on participe el propi Ajuntament i les altres administracions per a impulsar el festival Sagunt a Escena com un referent a nivell internacional.

Quico Fernández
Portaveu del Bloc a Sagunt

Modificado por última vez en Sábado, 18 Julio 2009 02:00
Más en esta categoría: « El repaso Hagan Juego Señores »

 

 

SUCESOS

SALUD