Entenent a Costas

Escrito por
Jueves, 09 Julio 2009 02:00

No estic a favor de les obres que Costas planteja al nostre municipi perquè considere que ni el projecte és l'adequat i sobretot perquè el moment em sembla totalment inoportú.No obstant i això sempre m'agrada donar el benefici del dubte a les persones i en este cas no anava a ser diferent. Estic convençut que Costas, o els seus tècnics, han intentat fer un bon projecte i buscar una millora de la platja i el passeig del Port. El cas és que no han acabat d'encertar i em pregunte perquè i arribe a la solució que pot ser si que hagen fet un bon treball i som nosaltres, els ciutadans, els que volem canviar la perspectiva històrica de la nostra costa.

Si jo fóra un tècnic de Costas el primer que faria seria conéixer part de la història del nucli sobre el que es va a actuar per tal de saber un poc més de l'impacte que tindrà allò que propose i avaluar els efectes positius i negatius. Utilitzaria Internet o inclús acabaria viatjant al lloc en concret. Podria parlar amb els polítics o amb els veïns però crec que l'opinió que em formaria de la platja del Port seria una que als propis portencs ens sembla dur d'assumir : no hem aprofitat ni defensat el nostre litoral mai com tocava.

Segurament esta afirmació siga un poc dura i no es culpa nostra però qui vinga al Port se n'adona ràpidament que no es troba en un nucli que visca del turisme ni de la platja. Cap hotel en l'avinguda del Mediterrani és una prova més que evident. És cert que tenim una platja excel·lent però poc més. Si el visitant està uns dies i aprofundix un poc més podrà comprovar com hem utilitzat la zona marítima del Grau Vell i de la Marjal dels Moros per fer l'ampliació del Port marítim i construir un megaparc industrial que ben bé es podria haver col·locat a l'altre costat de la carretera de la IV planta. Per arrodonir la qüestió plantem una central tèrmica i una regasificadora. Ja conec la seguretat d'estes empreses i el tema dels llocs de treball però el que vull dir és que des de fa dècades el Port ha apostat per un desenvolupament industrial front a altres possibilitats econòmiques com haguera sigut el turisme. També podríem fer el seguiment de la confraria de pescadors que ha estat agonitzant des de fa anys fins a tindre que desaparèixer.

No dic que no hagem de defensar la nostra platja sinó que dic que puc entendre els motius dels de Costas que hauran pensat que ens fan un favor ja que la història no és que ens deixe en un molt bon lloc a este respecte.

Ojala servisquen les mobilitzacions per aturar el projecte de Costas i per a tornar a donar-li importància a les decisions que anem prenent dia a dia i que , sense adonar-nos, van marcant el nostre futur.

Nacho Garrido
Modificado por última vez en Jueves, 09 Julio 2009 02:00

 

 

SUCESOS

SALUD