Visca la Lira Saguntina. Pura sinergia filharmònica

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 01 Diciembre 2023 21:01

És ben sabut que durant el mes de novembre celebrem el Dia Internacional de la Música per Santa Cecília, el 22 de novembre.

Cal dir que la nostra Societat Musical Lira Saguntina enguany està d'enhorabona, per la qual cosa hem celebrat Santa Cecília amb molta il·lusió, amb concerts i activitats per fer valdre els èxits aconseguits. La cloenda fou el passat diumenge, amb una cercavila i la tradicional visita a l'Asilo per compartir i dur la música a la seua llar.

És pràcticament, el brotxe d'or a un any 2023 que deixarà una empremta inesborrable en la nostra Societat i en el poble de Sagunt. Un any de molt d'intens de treball i sacrifici per aixecar la nostra Societat i a les nostres agrupacions, i de fet han tornat a brillar en el panorama musical i bandístic valencià. Al remat, pense que s'ha assolit molts dels objectius previstos, inimaginable fins farà poc de temps. No té res de casualitat i en la música menys encara perquè la música requereix capacitació, formació, preparació, valors... tan individuals com en l'exercici col·lectiu. No debades, hem obtingut Primer Premis i Menció d'honor en Primera Categoria, en certàmens prestigiosos com el de la Diputació de València després de 34 anys o el del Palau de les Arts. I tot ha sigut gràcies al gran treball, sacrifici i sinergies positives dels músics de la Lira. L'extraordinària direcció i implicació de Daniel Olmos, el dinamisme i bon fer de la Junta directiva i professorat de l'Escola i de tots els socis, famílies, institucions, mitjans de comunicació, persones i del poble de Sagunt, en general, que ens han donat suport i han estat sempre al costat de la centenària Lira Saguntina.

També l'orquestra, dirigida per Ramón Z. Cerdà, ha interpretat concerts, durant 2023, de gran qualitat en diferents espais adients al Camp de Morvedre i han fet valdré el Patrimoni Musical Saguntí que té un valor incalculable, col·laborant amb el Col·lectiu del Patrimoni Saguntí pel seu 20 aniversari.

I no oblidem la importància de la nostra Escola de Música Joaquin Rodrigo, on han eixit els músics de les nostres agrupacions. Convide a matricular-se, no només pels beneficis per als xiquets i xiquetes que té la música, també està oberta a gent de qualsevol edat perquè la filharmonia i l'aprenentatge musical no té edat.

De fet, la nostra Societat és una institució en Sagunt i molt arrelada. La Lira Saguntina té més de 100 anys d'història, per la qual han passat excel·lents músics i solistes que han guanyat reconeixents destacats per la seua trajectòria. Per a nosaltres, ha sigut un orgull que músics professionals de la Lira que treballen o estudien lluny, hagen tornat per tocar amb la seua banda i participar en els certàmens i alguns, compartint escenari amb les seues netes, nets, fill, filles...

No més de recordar-ho, m'emocione i són coses que m'encoratgen quan algú no valora l'esforç de la institució i la seua història.

La Societat Musical Lira Saguntina, fundada en 1908, és una entitat que ha estat declarada BIC (Bé d'Interès Cultural) pel Govern Valencià, Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial pel Govern d'Espanya i Medalla d'Or de la Ciutat per l'Ajuntament de Sagunt.

No cal dir que formem part essencial del nostre poble i del seu patrimoni cultural. Que la Lira ha sigut clau en la difusió de la música; en la formació i educació en competències i valors musicals i personals i ha contribuït al desenvolupament econòmic i cohesió social i vertebració de Sagunt. Gràcies a la Lira i la seua escola EMJR, s'han pogut formar milers de persones en la música al llarg de la seua història. Ells i elles, han sigut i són els nostres millors ambaixadors i ambaixadores culturals que han representat a Sagunt per tot arreu i enguany, més si cal…

Gràcies a totes i tots, continuarem endavant perquè la Lira Saguntina arribe a cotes més altes però, no sols en el terreny musical sinó també en l'humà i en el social.

Nosaltres apostem decididament per la nostra cultura, la cultura del nostre poble.

José Manuel Tarazona Jurado
President de la Societat Musical Lira Saguntina

Modificado por última vez en Viernes, 01 Diciembre 2023 12:49
Más en esta categoría: « Amigas Supervivientes Prioridades »

 

 

SUCESOS

SALUD