Continuem compromesos amb Sagunt

Escrito por José Fco Gómez Rincón
Viernes, 09 Junio 2023 21:03

Els resultats electorals del passat 28 de maig deixaven, a nivell local, una lectura inapel·lable: els saguntins i les saguntines han decidit que ha de ser Darío Moreno i el PSOE el que encapçale la corporació municipal durant aquests pròxims 4 anys. Eixa és la voluntat del poble i en democràcia el poble és sobirà per decidir el seu destí. Acceptem els resultats electorals, com no pot ser d’altra manera i acceptem el paper que la voluntat de la majoria ens ha atorgat: formar part de la oposició al govern municipal de Darío Moreno.

No amaguem que aquets són uns resultats que no ens agraden, pensem que el nostre projecte era el millor per a la nostra gran ciutat, però aquesta no ha estat la opinió de la majoria de veïns i veïnes. El que ara toca és posar-se a pensar què anem a fer a partir d’ara i per respondre a esta pregunta el millor és interrogar-nos a nosaltres mateixos sobre si continuem creient en el nostre propi projecte, si continuem defensant els mateixos ideals polítics i si continuem pensant, de veritat, que el nostre programa era el que més convenia a la nostra ciutat. En altres paraules: continuem compromesos amb Sagunt?

Fa anys vaig pronunciar a un congrés una conferència que versava sobre la necessitat de la il·lusió per enfortir la democràcia. En aquella ocasió vaig defensar que sols des d’una democràcia militant, els ideals de la qual comprometeren a la gent en la seua defensa, podia garantir la supervivència del regim democràtic front amenaces com l’auge del populisme i de les democràcies il·liberals que tan comunes s’han tornat arreu del món. La il·lusió per un projecte, per uns ideals, és el que ens compromet amb la seua defensa, vaig argumentar aleshores: no es possible defensar un projecte si aquest no ens interpel·la, si no ens commou. El compromís requereix d’il·lusió, perquè sense eixe ingredient res en política hi té sentit. Sols s’és membre d’un projecte polític i t’impliques en ell quan aquest et colpeja al teu fur intern, quan sents que et parla, que et crida a la mobilització per defensar-lo. Això és el compromís polític, en això consisteix la il·lusió per un projecte.

A Compromís per Sagunt, tot i els mals resultats, no hem llançat la tovalla. Continuem creient en el nostre projecte, en les nostres idees polítiques sobre el que ha de ser la nostra ciutat: una ciutat gran i complexa, meravellosa en tota la seua diversitat. Una ciutat que va de la mar a la muntanya i que enfronta uns reptes seriosos que cal ggestionar per tal de que els més vulnerables no siguen, com sol passar sempre, els que paguen els plats trencats d’un desenvolupament accelerat disposat a sacrificar-ho tot en nom d’un progrés tecnològic i econòmic que ha oblidat que allò més important és que tothom es veja beneficiat d’eixos avanços. El creixement econòmic sols és progrés si beneficia a les persones, a totes les persones, i no sols a un xicotet grup d’individus. La Volkswagen, el turisme, la Universitat de València, tot el que ara ens ve sols serà útil si beneficia a saguntins i saguntines, visquen on visquen. Això és en el que creiem nosaltres i això és el que ens compromet i il·lusiona. Fem política per a que els nostres conciutadans puguen viure una vida digna, així de ximple, i així de complex.

Donat que aquest projecte encara ens il·lusiona, encara ens compromet, des de Compromís per Sagunt continuarem lluitant per tot allò en el que creiem i de la mateixa manera que sempre ho hem fet: escoltant a la ciutadania, amb les portes i els oïts ben oberts, des de la proximitat i la lleialtat a aquells que ens han fet confiança i als que no ens l’han feta, perquè el nostre compromís sempre ha estat el mateix. Estem compromesos amb Sagunt formem part del govern municipal, de la Generalitat Valenciana o, com ara ocorre de l’oposició, mai deixarem de creure en el que creiem i per això continuarem en política, perquè estem en ella per servir a Sagunt i això és el que ens il·lusiona i ens compromet.

José Fco Gómez Rincón
Integrant de Compromís per Sagunt i doctor en ètica i democràcia

 

 

SUCESOS

SALUD