A Compromís ens importes tu

Escrito por Candidatura de Compromís per Sagunt
Viernes, 26 Mayo 2023 21:01

Han passat ja quatre anys des de l’última vegada que ens trobàrem amb les urnes per escollir als que havien de ser els nostres representants municipals. Quatre anys que han donat per a molt, per saber quines coses s’han fet bé, quines malament i quines, directament, no s’han fet. Ara, en estos dies tan importants, tornem a exercir el nostre dret com a ciutadania lliure en una democràcia en la que encara hi ha moltes coses per millorar. I què millor que començar a revolucionar la nostra democràcia i millorar-la que començar pel que tenim més a prop: l’ajuntament, el nostre ajuntament.

Des de Compromís per Sagunt tenim molt clar que la millora de la qualitat democràtica de les institucions passa per la millora dels serveis que presta l’ajuntament i ho tenim clar perquè allò que ens importa és la ciutadania, la seua qualitat de vida en tots els sentits, per això diem allò de que ens importes tu. “Ens importes tu” no és només un lema de campanya que s’oblidarà dins d’uns mesos, quan ocupem els llocs de representació que la ciutadania ens assigne, per a nosaltres és un imperatiu moral, una filosofia de vida que ens compromet des del punt de vista ètic a buscar sempre, en tot el nostre actuar polític, la millora de la qualitat de vida dels nostres conciutadans, amb independència de si són de Sagunt, del Port de Sagunt, d’Almardà, del Grau Vell o de Bonilles: tots els saguntins i totes les saguntines mereixen que donem el millor de nosaltres per procurar que l’ajuntament funcione com cal i atenga els seus problemes.

Traduir esta preocupació en un programa que ens marque l’acció de govern implica, per exemple, que este document sempre estiga obert a modificacions per tal de que els nostres veïns i veïnes ens puguen fer suggeriments, per això tenim un correu electrònic on se’ns pot enviar eixes propostes, o parar-nos pel carrer per dir-nos-ho cara cara, que és com millor es parlen les coses. La nostra seu, el nostre despatx i les nostres oïdes sempre estan obertes a la gent.

Dir que ens importes implica que volem tindre cura d’allò que t’he és important: les platges, la neteja i manteniment dels carrers i places, la salut, tan física com mental, el medi ambient, un horta rentable i productiva, la feina, un sostre on viure, un poble viu i dinàmic en que trobar llocs per gaudir de la vida, doncs no tot ha de ser treballar en este món. Ens importa que pugues passejar per la teua platja sense haver d’enfrontar-te amb la regressió de la costa, que pugues fer senderisme a la teua muntanya sense haver de veure-te-les amb el forat d’una pedrera o poder guanyar-te la vida honradament amb l’agricultura sense que et coste ni la salut ni els diners i sense haver de fer-li front a cap interès especulatiu. Ens importa que els nostres fills i filles tinguen escoles de primera i no més barracons, que el metge t’atenga a unes instal·lacions adequades per a un consultori al barri del Raval, que pugues desplaçar-te per uns carrils bici sense haver d’esquivar cotxes ni vianants, que la Gerència del Port de Sagunt siga un orgull per a la ciutat i no una zona abandonada o que hi haja un parc públic i verd al Malecó de Menera, on ara només hi ha un descampat abandonat.

Perquè ens importes tu volem garantir els serveis públics i la ciutat que mereixes, volem que sigues lliure per ser com vols ser, sense haver de demanar perdó ni permís per passejar de la mà de la teua parella o per expressar la teua individualitat sense patir cap represàlia a la teua pròpia ciutat. Ens importa tindre una ciutat acollidora on totes i tots tenim el nostre lloc i ens importa que la ciutat siga per a tu, sigues com sigues i d’on sigues. Ens importa que està ciutat, la nostra ciutat, siga amable i un bon lloc on fer la teua vida. Ens importa tot açò i este és el nostre compromís: un compromís amb els veïns i veïnes, un Compromís per Sagunt.

Candidatura de Compromís per Sagunt

Más en esta categoría: « Los deberes hechos Aquí no hay playa »

 

 

SUCESOS

SALUD