Imprimir esta página

Estem en Falles!!!

Escrito por Darío Moreno Lerga
Jueves, 16 Marzo 2023 21:05

Quan arriba el mes de març, de tots és sabut que la nostra ciutat plena els seus carrers d'alegria, festa i sentiment. La pólvora, la indumentària, la música, la gastronomia i els monuments fallers són els protagonistes a peu de carrer durant la nostra festa més estimada i sentida que es rep cada any amb il·lusió: les Falles. Però de tot el que s'ha dit anteriorment, el vertader protagonista de les nostres festes de foc i pólvora no és un altre que aquell que dona sentit la festa, la seua gent.

Les Falles perduren gràcies als fallers i les falleres que viuen intensament aquesta bella festa i la transmeten de generació en generació. Gràcies a la comunitat fallera per cuidar i protegir les nostres arrels fent possible que visquem la nostra festa gran cada març. Vosaltres sou la flama d'esperança que sosté les Falles inamovibles en el temps.

És incalculable el valor que té la festa gran del poble valencià. Les Falles són art, són cultura popular, atrauen turisme i donen a conéixer la nostra ciutat i les seues tradicions. Les Falles són identitat i reivindiquen els costums, sabors i olors típiques de la nostra terra. Les Falles són alegria, goig i vida. I enguany ho comprovarem de primera mà, intensament, com a marca la tradició. Cada cercaviles, desfilada i ofrena, cada bunyol, xocolatada i masclet. Amb devoció, amb intensitat i amb lliurament.

M'agradaria agrair la generositat dels fallers i les falleres de la ciutat, que malgrat les dificultats que trobarem durant la pandèmia continuen portant avant la festa. Mai van dubtar a continuar defensant allò que fa gran a aquesta terra, les seues tradicions. Gràcies a cada Comissió per fer possible aquestes Falles 2023 i gràcies a cada faller i fallera que vist la indumentària, ix al carrer en cada desfilada i viu intensament aquesta festa. Sou l'esperança del futur de les Falles. A més, aprofite aquestes paraules per a agrair l'enorme treball que realitza la directiva de Federació Junta Fallera de Sagunt, encapçalada pel seu President Ramón Jarque. Vosaltres sou els vertaders artífexs de les Falles Saguntines, i per això, vos agraïsc la vostra diligència. Moltes vegades des de l'ombra feu possible l'impossible. Gràcies! Finalment, les meues paraules van dedicades a les màximes representants de la festa al Camp de Morvedre, a Claudia i Maite. Vos desitge un camí ple d'emocions viscudes, sentiments a flor de pell, moments únics, nervis, riures, llàgrimes, i il·lusió, sempre representant a les Falles, i a la nostra ciutat, amb elegància, saber estar i, sobretot, un somriure sincer. Al cap d'un any intens, tot culmina en la setmana fallera, i estic segur que serà molt especial per a vosaltres. Espere poder viure-ho de primera mà al vostre costat.

Vos desitge que gaudiu amb alegria i il·lusió juntament amb familiars i afins cada dia de les festes josefinas. Des de l'Ajuntament sempre trobareu una mà amiga que done suport a aquesta il·lustre tradició valenciana. Les Falles 2023 estan ací i sens dubte seran molt especials.

Què visquen les Falles!

Darío Moreno Lerga
Alcalde de Sagunt