És l'hora

Escrito por Albert Llueca i Juesas
Viernes, 27 Enero 2023 21:00

Enguany faig un pas endavant i em presente a les Primàries de Compromís per formar part de la llista de la província de València a les Corts Valencianes.

És una decisió meditada després d'estar quatre anys en una segona línia. Després d'haver sigut regidor de Sagunt i assessor de l'Alcaldia també a la ciutat de Sagunt al Camp de Morvedre.

Sempre tinc a la meua biografia de les xarxes socials el mateix: pare, amant, apassionat de les noves tecnologies, confrare, faller. Podríem afegir també VALENCIÀ i MUNICIPALISTA, trets que fan de mi una persona que s'estime tot allò que l'envolta la terra, el treball, la cultura, la festa, els esports, i que duu molts anys, com moltes de les altres candidates, lluitant amb coratge per defensar una manera diferent de fer política i de repensar el nostre País. Un País que hem de fer entre totes i tots amb el prisma de la defensa del nostre territori i de les persones que en ell viuen.

I hi ha tres aspectes fonamentals que crec que tenim que tindre damunt de la taula allò que parla d’economia, de territori i d’identitat.

És l'hora de l'economia. La noticia de la legislatura es l'arribada de la giga Factoria de Volkswagen a Sagunt, sense cap dubte, i el Botànic pot traure pit amb el tema. La instal·lació de la factoria de Volkswagen a Sagunt és un èxit compartit del govern del Botànic. Este projecte demostra la capacitat de coordinar-se i treballar conjuntament dels distints partits polítics que formen el govern de la Generalitat i les diferents administracions implicades, a més de, per suposat, demostrar la gran capacitat de treball i professionalitat dels seus respectius tècnics.

És important la necessitat de desenvolupar una xarxa de foment del cooperativisme específica centrada en la formació i la recerca, que treballe de la mà de les necessitats sectorials de la factoria. La Florida Universitària, amb 2.500 estudiants, junt amb la Universitat Cooperativa de Mondragon, són els centres universitaris cooperatius més importants de l'Estat, i poder aprofitar aquest potencial amb la instal·lació de la factoria.

Formativament la necessitat per part de la factoria de poder comptar amb professionals formats tant en els cicles formatius com estudis superiors relacionats amb la química i la electromecànica. La bona notícia és que la major part de les capacitats que busquen ja les tenim i es promocionen als nostres centres de formació.

En resum tenim el talent, tenim els mitjans, tenim les infraestructures per a poder ser un referent a nivell europeu i mundial sobre el tema. Som i serem referents, i és el nou Botànic qui ha de gestionar este tema sense cap mena de dubte.

És l’hora de les Festes. Com diu el refrany, per Sant Antoni, un pas de dimoni. Una dita que explica la allargada del dia en aquest temps hivernal. Fa uns anys vaig fer una recopilació de les festes popular a Morvedre i una de les curiositats que vaig vore es que la de Sant Antoni era la festa que més es celebrava a la capital i pobles del Camp de Morvedre. Rebuscant vaig vore que a nivell del País Valencià també ho era – vos recomane el llibre anomenat ‘Les nostres festes’, escrit per Sergi Durbà que va publicar la GVA.

Pense que les festes, totes les festes, s’han de mirar des d’una perspectiva tant cultural, social com turístic, i hem de ficar el focus en aquelles que uneixen tot el territori.

Tots aquests aspectes s’han de tindre en compte i això actualment en el Botànic pareix que ho tenen clar. Però pot ser que tingam que vore no sols l’aspecte turístic, que és el que actualment se valore, i també valorar altres aspectes com el cultural i social, i que altres Conselleries prenguen part de les decisions perquè les festes son Patrimoni Cultural Immaterial i eixa catalogació parteix des de Cultura.

I què és Patrimoni Cultural Immaterial? els usos, representacions, expressions, coneixements i tècniques que les comunitats, els grups i en alguns casos els individus reconeguen com a part integrant del seu patrimoni cultural. Un patrimoni que és transmet de generació en generació i que des de les institucions tenim que protegir per a no perdre’l.

És l'hora de la Mediterrànea. Amb la condició de fer front a la problemàtica de la regressió de les platges, el moviment cívic Som Mediterrania ha promogut diferents concentracions en les costes del litoral valencià, així com de Múrcia i Almeria. Tot això, amb el propòsit d'impulsar un canvi legislatiu en la Llei de Costas.

En aquest sentit molts municipis valencians que s'han unit a aquesta i cal saber parlar amb Madrid i això amb el nostre candidat Joan Baldoví ho tenim clar. La seua experiència i el seu tarannà ens pot fer obrir moltes més portes que altres "liders" valencians que quan arriben a Madrid sols defensen el seu partit.

Jo especialment li done el meu suport a l'associació veïnal de Almardà - Corinto que estan fent una gran tasca per conscienciar.

Albert Llueca i Juesas
Candidat a les primàries de Compromís a la llista de les Corts Valencianes

Modificado por última vez en Lunes, 30 Enero 2023 12:46

 

 

SUCESOS

SALUD