Un propòsit d’any nou

Escrito por Pepe Gil i Alcamí
Viernes, 13 Enero 2023 21:01

Sembla increïble però ja hem deixat enrere el 2022, el batejat any de la recuperació, i hem encetat l’any 2023. Em pregunte quin malnom li posarem a estos nous 365 dies. El que tinc clar és que al 2023 hi ha eleccions al nostre municipi i això és una cosa que s’ha de tenir en compte i ha d’estar sempre present a les nostres ments durant tot este nou any perquè ens hi juguem molt en estos comicis.

A Compromís per Sagunt som ben conscients de la transcendència d’estes eleccions i les enfrontem amb la nostra manera particular de veure la política: com una oportunitat. Cal entendre estes paraules. Nosaltres, amb la molt democràtica mentalitat que ens caracteritza, pensem que les eleccions són una oportunitat per tal que la ciutadania trie el model de ciutat en que vol viure i en eixe sentit, entenem, que és la nostra funció com a partit oferir als nostres veïns i veïnes no sols un bon programa electoral, també el millor de nosaltres mateixos per tal de fer realitat durant la legislatura les promeses que hi fem en campanya. A Compromís diem que “som molt d’ací i que som molt de tu” i a Compromís Sagunt ens ho prenem al peu de la lletra perquè, que li anem a fer? ens estimem molt la nostra ciutat, des de la mar a la muntanya i ens estimem també molt els nostres veïns i veïnes, a totes i tots, als que ens voten i als que no. Som de Sagunt i estem orgullosos.

Entenem la política com un servei a la ciutadania, ens clavem als llocs de responsabilitat perquè pensem que des d’ells podem ajudar a millorar la vida de les persones que ens importen, com són els nostres veïns i veïnes, i aconseguir una ciutat on totes i tots puguem fer realitat els nostres projectes vitals amb llibertat. Així entenem nosaltres la política. Per això, molt sovint, no ens agrada figurar a les fotos i som un poc lents a l’hora de reaccionar a les xarxes socials, que tan de moda estan ara. Alguns pensen que les xarxes socials són útils per a mantenir el contacte amb la gent, en certa mesura això és de veres, però a Compromís per Sagunt, tot i que no renunciem a estes noves tecnologies, ens agrada el contacte humà, parlar cara a cara amb tots aquells que tinguen alguna cosa que contar-nos, per això preferim tenir les portes obertes a la pagina de Facebook encesa, ens agrada el directe, el contacte físic amb tots.... i no tots estan a les xarxes socials.

Esta visió de la política que en tenim a Compromís per Sagunt: la nostra obsessió per fer promeses realistes a la campanya electoral per poder complir-les després, perquè com deia Kant una promesa et vincula contractualment al seu compliment, intentar ser el més propers possibles i parlar cara a cara amb la gent, lluitar per allò que considerem just, tot i que a voltes se’ns critique i ens deixen sols, tot això sembla que ja s’ha passat de moda, que este mode nostre d’entendre i fer política és cosa de dinosaures del passat. Molts entenen que allò modern en política és apel·lar a les emocions més bàsiques durant les campanyes electorals, com són la por o l’instint de supervivència, fent promeses fantasioses que després no es poden realitzar, que en comptes de xafar el carrer cal viure pegat a Instagram etc. les conseqüències d’este mode modern d’entendre la política ja les sabem, les hem llegit als llibres, però també les veiem al dia a dia: el descrèdit de les institucions i de l’activitat política. Açò ens resulta molt trist perquè la política és la millor ferramenta, a voltes l’única, que els dèbils tenen per plantar cara als poderosos, el desprestigi de la política porta, inexorablement, a que els més vulnerables queden desemparats per complet i això és una cosa que a nosaltres ens dol profundament doncs no ens agrada el mercantilisme, la banalitat o la frivolitat en que alguns tracten els problemes pensant sols amb els vots.

Molta gent demana propòsits a l’any nou quant brinda amb el cava la nit de cap d’any, jo, confese, este any he demanat una cosa molt senzilla: que en estes properes eleccions s’impose la bona política. Des de Compromís Sagunt, tant com col·lectiu com a nivell particular, posarem tot el que tenim per fer-ho realitat.

Pepe Gil i Alcamí
Regidor de Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD