Política en clau jove

Escrito por José Francisco Gómez Rincón
Viernes, 23 Diciembre 2022 21:03

A Joves PV tenim clar que fer política és fer una cosa constructiva per tractar de millorar la vida de les persones. Sense estridències, sense males cares, amb treball i dedicació, criticar quant cal ser crítics, però tot, sempre, amb el somriure que es dibuixa a la cara quant sents que estàs fent alguna cosa útil per la gent que t’importa: les teves veïnes i veïns.

En aquest sentit, estem en Joves PV del Camp de Morvedre i l’Alt Palància molt orgullosos de nosaltres mateixos doncs este any que ara deixem enrere ha estat molt profitós en quant a treball es refereix. Pel que fa a col·laboracions amb altres entitats ens sembla mentida el que poden arribar a donar de si 365 dies. En aquest temps hem col·laborat de forma activa en campanyes de recollida d’aliments, on hem donat el que hem pogut i ficat el nostre granet d’arena en forma de treball i voluntat. Hem col·laborat amb l’associació de colònies felines, recollint, durant el nostre congrés, aliments i materials diversos per a aquesta associació que cuida dels essers més indefensos i que sovint passen desapercebuts: els gats del carrer. Aquesta col·laboració fou un rotund èxit, doncs vam aconseguir un gran nombre de donacions per poder entregar després als representants d’esta organització. La foto que ens vam fer ens plena d’orgull cada cop que la veiem pel significat que té. Pensem que les fotos han de servir per immortalitzar moments amb significat, no que la foto siga el significat.

La col·laboració amb els voluntaris pel patrimoni ha estat també molt profitosa. El lamentable estat en que es troba el nostre patrimoni històric i artístic ens indigna cada cop que el veiem. Som joves però això no ens fa oblidar que tenim el deure moral de mantenir el que els nostres avantpassats ens van llegar i per això ens sumem gustosos quant toca arremangar-se i pujar a la muntanya a netejar o cal anar a qualsevol lloc per tal d’actuar moguts per l’amor que sentim pels nostres pobles, i posar-se a treballar per mantenir allò que ens configura com un poble amb una identitat pròpia, amb una personalitat especial. Este és un record al que també tenim estima i que ens fa treure un somriure quant recordem alguna anècdota divertida d’eixos dies: treball i diversió sovint van de bracet.

La nit Estellés fou un acte especial per a nosaltres. Organitzar colze a colze un festival tan important dedicat al gran poeta del poble, Vicent Andrés Estellés, junt al col·lectiu de Sagunt de Compromís ens servir per dur a terme una comunicació intergeneracional amb les persones que, abans que nosaltres, han lluitat pel nostre país i per un futur de justícia i prosperitat, el que avui és el nostre present. Infinites gràcies a tots i totes. Respecte l’esdeveniment dir que fou una gran nit amb lectures de poemes per part de la militància, l’actuació del cantautor de Torrent Pau Alabajos, i l’interpretació d’unes albaes, escrites per Enric Cuenca, que emocionaren a tots els presents. Esperem repetir el gran nivell en l’edició de l’any que ve i convidem a tot el que vulga apropar-se a la figura del magnífic poeta.

Són moltes les col·laboracions que em fet i lamente no poder enumerar-les totes. A filosofia moral diem que s’ha d’evitar caure en la fal·làcia naturalista: no hi ha que confondre el ser amb el deure esser. A Joves PV del Camp de Morvedre i l’Alt Palància no tots hem estudiat filosofia, hi tenim de totes les disciplines, però esta de no conformar-se amb l’existent és una màxima que tenim tan interioritzada que ens surt assoles de la forma més pura possible: amb actes tangibles. Ens agrada col·laborar, ens agrada treballar per fer possible allò que altres diuen que és impossible. En aquest sentit també cal destacar la feina que les nostres companyes i companys realitzen cada cop que escriuen els seus articles d’opinió en aquest medi per tractar d’explicar el nostre mode d’entendre la política i la vida en comunitat.

Parafrasejar a una de les meus companyes quant diu que: «fer política també implica, de vegades, arromangar-se i estar al costat dels que més ho necessiten», és la millor manera de resumir com entenem nosaltres la política: una forma d’ajudar els altres. L’any que ve continuarem en primera línia donant-ho tot. Aprofite per desitjar a tothom bones festes i feliç any nou.

José Francisco Gómez Rincón
Joves PV Camp de Morvedre– Alt Palància

Más en esta categoría: « El equilibrio Pasos que hacen camino »

 

 

SUCESOS

SALUD