Casal Jove a Sagunt sí, però amb activitats

Escrito por Àlex López Lázaro
Viernes, 25 Noviembre 2022 21:00

Una de les senyes d’identitat de Compromís Sagunt és vetlar per la cohesió del nostre municipi i així ho hem fet sempre.

Som conscients de les diferències que es donen a la nostra ciutat, però això no pot suposar una mancança d’activitat al nucli de Sagunt, com passa amb la programació del Casal Jove de Sagunt.

Des que al febrer de 2019 l’equip de govern anterior, amb Quico Fernández al capdavant, apostara per la compra de l’edifici de l’ONCE per a ser seu d’un espai jove a Sagunt, hem hagut de veure com per unes o altres circumstàncies aquest edifici romania tancat i a l’espera de fer les modificacions necessàries per a la seua posada en funcionament.

El passat 1 d’abril es va inaugurar el Casal Jove de Sagunt. Per fi s’havia aconseguit tenir aquest espai tan demandat, però en l'actualitat, després d’haver passat uns quants mesos des de la seua posada en funcionament, ens adonem de l'escàs ús que se li està donant des de la Regidoria de Joventut i Infància. Hui en dia podem dir que la joventut del nucli de Sagunt té un espai on realitzar activitats, però malauradament no activitats a realitzar.

És clar que hi ha grans diferències entre les instal·lacions ubicades al Port i les ubicades a Sagunt. El Casal Jove del Port té unes excel·lents instal·lacions, grans sales, un espai a l'aire lliure... el que condiciona que alguns actes i activitats s’hagen de celebrar al Port, però això no pot suposar l’oblit de la joventut del nucli de Sagunt.

Si agafem la programació dels últims mesos, ens adonarem de la realitat que estic descrivint. Des del mes de setembre s’han programat un total de 17 activitats al Casal Jove del Port de Sagunt enfront de les 5 que s’han programat al Casal Jove de Sagunt. El que més crida l’atenció és que 4 de les 5 activitats fetes a Sagunt també s’han fet al Port, entre elles estan Escoles Creatives, Curs per a Monitor de Temps Lliure, Arts al Casal, Halloween...

Des de Compromís Sagunt volem apostar per una oferta d’activitats juvenils i infantils tan diversa com siga possible i repartida entre els dos casals joves. D'esta forma hi hauria diferent programació i la joventut del nostre municipi podria triar a quina activitat anar. Per què aquesta proposta siga efectiva i viable calen dues coses: per una banda que la Regidoria de Joventut i Infància tinga la voluntat d'apostar per diversificar l'oferta recreativa y que el bus siga gratuït per a la joventut, com sempre hem defensat des de Compromís. La gratuïtat de l'autobús per a la joventut, més enllà del mes de gener com mesura excepcional, afavoriria que la joventut del nostre municipi puga desplaçar-se de forma autònoma per tot el municipi per a acudir a diferents activitats, no soles recreatives sinó culturals, esportives...

Esperem que a partir d’ara se li done la importància que té al Casal Jove de Sagunt programant més activitats i diferents de les que es programen al Casal Jove del Port, per tal que la nostra joventut tinga una agenda diversificada i a l'altura d'esta gran ciutat. Perquè desitge que la joventut de Sagunt tinga una bona agenda i puga anar al Casal Jove com vaig fer jo al del Port anys enrere.

Àlex López Lázaro
Secretari d’Organització de Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD