Imprimir esta página

El que tot arregla, i tot ho sap

Escrito por Belén Català Estada
Viernes, 11 Noviembre 2022 21:03

El passat dimarts acabàrem en Compromís un procés de primàries que ens ha mantingut mans a la feina i alhora il·lusionats durant aproximadament un mes, ja que ratificàvem per unanimitat que Pepe Gil serà el cap de llista per a representar el nostre projecte a les eleccions de 2023.

Dissabte va ser un dia bonic. Tota la militància es va mobilitzar i tot i que el fet de ser l’únic candidat pareixia assenyalar que Pepe seria el guanyador, la gent va voler donar-li el seu suport i revalidar la seua confiança en unes urnes que van obrir matí i vesprada. En el recompte vàrem rebre una grata sorpresa: a banda de l’alt percentatge de persones que van anar a votar, totes elles apostaren per donar suport al candidat més preparat i amb més visió de futur que tenim a l’Ajuntament.

I sí, aquest és una article per a parlar de Pepe Gil. Tal vegada no en trobem molts més (i ni ell ens deixe fer-ho) perquè tots els que el coneixeu de més prop o més lluny sabeu que és una persona d’equip, i que s’estima més parlar d’idees, del grup i del projecte, que d’ell mateix. I eixa és una de les qualitats que més l’ennobleixen.

Si haguérem de jugar al joc de definir a una persona en tres paraules, de Pepe no podríem dir una altra cosa més que noble, lleial i treballador. Incansable en la seua tasca, és la persona a qui qualsevol ciutadà pot telefonar a qualsevol hora del dia per a demanar alguna cosa, que saps que Pepe es menejarà per tal que estiga fet i solucionar els problemes. La gent del Grup Municipal de Compromís tenen una petita broma interna que va començar Asun Moll, i que no pot ser més certa quan diu que Pepe és aquell que todo lo arregla. I no sols farà el possible per solucionar-ho sinó que després et preguntarà en el moment en què tinga una estona entre reunió i reunió: «Ja han passat a arreglar-ho? He de tornar a insistir?» Al cap i a la fi, és allò que s’espera de totes les persones que han promés el deure de servei públic: estar per a la ciutadania quan se’ls necessita.

Però Pepe no és sols aquell que todo lo arregla, sinó que també és aquell que todo lo sabe. És tan sols la conseqüència d’haver liderat la majoria de les àrees amb més pes de l’Ajuntament durant quasi 8 anys (i si m’ho permeteu, ara que no ens escolta ningú... amb molta més diligència que d’altres que no fan sinó comprometre l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament i de totes nosaltres amb liquidacions negatives any rere any). El seu profund coneixement de l’administració local com la suma de les seues parts, i l’experiència de gestió de les àrees, li aporten des del meu punt de vista un valor diferencial que cap altre candidat que segurament es presenten a les pròximes eleccions té. Parlant clar: coneix les dinàmiques, els reptes i els problemes perquè és a allò que es dedica dia rere dia, sempre amb vocació de servir i sovint allunyat de la cultura de la imatge i els personalismes que malauradament s’han instaurat en la política saguntina.

Té molt clar quin projecte de ciutat vol i és una persona que no té por a defendre davant de qui siga les seues idees. Qui sinó ell haguera estat «pic i pala» cada dia denunciant la lamentable situació de les nostres platges del nord? O hauria contractat a un expert en costes i treballat durant mesos per a alçar la veu davant el Ministeri i els interessos de Madrid?

Ben cert és que no fan falta estes paraules ni que jo vos diga com és Pepe, perquè tots el coneixeu i, com diu la dita, les paraules que no van seguides de fets no valen res. I ell ha demostrat sobradament amb fets la seua estima per esta ciutat i per totes i cada una de les persones que l’habitem. Això és ell per a mi, i de ben segur que per a tota la militància a qui represente en aquest article. Un referent, i en un futur, un bon alcalde.

Belén Català Estada
Compromís per Sagunt