Segur del camí a seguir

Escrito por Pepe Gil i Alcamí
Viernes, 04 Noviembre 2022 21:00

El passat dimecres vaig presentar la meua candidatura a liderar el projecte polític de Compromís a l’Ajuntament. Em va fer molt de goig veure la seu del meu partit plena de gom a gom de cares amigues, de companys i companyes. I si a això li sumem les paraules dedicades a la meua persona per part del secretari local del partit, Lluís Alcaide, i l’actual portaveu del grup municipal, Quico Fernández, imagineu-vos... Moltes gràcies.

6.703 van ser els vots que Compromís va obtenir a les eleccions municipals el 24 de maig del 2015, permetent-nos tindre cinc regidors. Qui coneix la trajectòria de la nostra organització sap el que va costar arribar fins a eixa fita històrica. Sagunt tenia per primera vegada un alcalde nacionalista. Si bé és cert que els esdeveniments sociopolítics hi ha que analitzar-los tenint el compte tot el context que els provoquen, sens dubte alguna cosa bona va fer el meu partit durant anys anteriors per aconseguir eixe suport majoritari de la ciutadania. Molt de treball i dedicació. El nostre senyal d’identitat.

He tingut la fortuna i l’orgull de formar part de les dos últimes llistes electorals del meu partit, gràcies a la confiança que al seu dia depositaren les afiliades i afiliats en mi. Dos legislatures que m’han permès créixer com a persona i adquirir els coneixements i les habilitats necessàries per poder representar al partit a l’ajuntament de Sagunt. Torne a demanar-los de nou la mateixa confiança. Esta vegada per encapçalar el projecte polític. Si faig este pas endavant és perquè en estos moments em considere capacitat i amb l’aptitud adient per ser el cap de llista del nostre partit a les eleccions de 2023.

He pres bona nota estes dos legislatures passades i pense que el nostre partit és cabdal per a dirigir l’ajuntament i crec fermament que puc ser el director d’orquestra que li fa falta a esta ciutat, que passa per moments d’asfíxia econòmica després d’haver tancat dos exercicis en negatiu i anar camí d’un tercer. Molt de treball ben fet en l’anterior legislatura on comandàvem la nau i que ara té perill d’afonar-se per falta de lideratge efectiu per part de l’actual cap de govern. Esta situació posa en risc considerable les ajudes que vam aconseguir d’Europa per l’EDUSI i altres inversions importants. Si a açò li sumem l’abandó de responsabilitats medi ambientals troncals com les platges del nord i la situació del paratge de Romeu, a més de la falta d’idees que equilibren la ciutat per part de la resta de grups polítics, fa pensar en un futur per a la nostra ciutat ple d’incertesa.

Però, front la política de la imatge, el nostre currículum. Compromís ha sigut el vertader agent desbloquejador de la ciutat. En quatre anys vam aconseguir posar a Sagunt en el mapa de les inversions. Primer, desbloquejant un gegant com Parc Sagunt, i acabant omplint tots els parcs industrials de la ciutat, inclús encetant la segona fase de Parc Sagunt II que ha permès l’arribada de la gigafactoria de bateries. Vam ser capital de la cultura del País Valencià. Es diu ràpid. Formem part de nombroses rutes turístiques i culturals com la xarxa de jueries, ruta dels fenicis, dels ibers, del patrimoni industrial, capital europea de la romanització... La cultura a la nostra ciutat va reviscolar, i de quina manera! Mai s’ha programat tanta cultura com des que vam arribar nosaltres al govern.

La protecció i promoció de la nostra llengua, les activitats i projectes en l’àmbit educatiu, la recuperació d’espais patrimonials, el treball conjunt amb associacions... Ja he enumerat en darrers articles tot el que Compromís ha aconseguit per a la ciutat, i cal recordar-ho de tant en tant per tal de no perdre memòria d’on venim i per identificar quina és la força política a hores d’ara capaç de gestionar el nostre municipi amb idea de ciutat gran i equilibrada.

No vull pecar de vanitós, potser la meua manera de ser i actual és diametralment la contrària, més bé és ser realista, quan dic que actualment soc el regidor que més visió de conjunt de l’ajuntament. He sigut el primer tinent d’alcalde, he estat regidor d’hisenda, de contractació, de manteniment, del servei d’informàtica, i regidor delegat d’aigües de Sagunt, entre altres càrrecs. Em trobe preparat, tinc el coneixement necessari i les forces per posar trellat a este ajuntament i de portar endavant els objectius que el meu partit planteja. I estic totalment convençut que amb el suport de la militància de l’única força vertaderament valencianista i saguntinista tot és possible.

I ací va un missatge dirigit als afiliades i afiliats que manifestaran este dissabte el seu suport cap a la meua candidatura: soc conscient de que soc l’únic candidat a encapçalar la llista de Compromís i que l’elecció pot ser mes fàcil, tot i això, m’agradaria comptar amb el recolzament del màxim de la militància el proper dissabte 5 de novembre. Del que podeu estar segurs, és que el meu treball serà incansable i sabré estar a l’altura com han fet els meus antecessors Gaspar Oron, Paco Agües, Manolo Civera, i Quico Fernández. Vull acabar amb una frase que ens ha caracteritzat fa molts anys i que va popularitzar el nostre amic i company Manolo Civera: «Ei! Que el vot es dispara!».

Però perquè això ocórrega hem de treballar des de avui mateix.

Pepe Gil i Alcamí
Regidor de Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD