Encetem un nou curs escolar amb normalitat

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 16 Septiembre 2022 21:01

Bon dia. De nou encetem un nou curs escolar. Primer que res desitjar-vos un inici de curs ple d'alegria, activitat i il·lusió. Hem de continuar treballant per una educació pública, gratuïta, universal, coeducadora, inclusiva i en valencià, eix essencial del nostre estat del benestar, fonament d'un progrés sostenible i clau per tenir una societat valenciana més lliure, igualitària, solidària, justa i en pau.

Cada curs porta novetats. En aquest cas la novetat més gran és que deixem endarrere, a les aules, les condicions extraordinàries per afrontar la pandèmia. Una altra novetat és l'aplicació dels nous currículums per la implantació de la nova llei d'Educació, LOMLOE.

Fins al moment, el curs a la nostra ciutat ha començat amb normalitat. I crec que eixa és una notícia prou positiva. Nosaltres des de l'ajuntament i en especial des de la regidoria d'Educació, hem estat treballant perquè així fora. En l'escolarització, en el manteniment d'escoles, en programes d'inclusió socieductiva, en l'EDIFICANT o en projectes de Sagunt, Ciutat Educadora... Gràcies, doncs, a tota la comunitat educativa del nostre poble per fer-lo possible, una vegada més.

Sincerament, pense que hem avançat en molts aspectes durant els darrers anys perquè hi haguera un inici de curs amb estabilitat. Encara que hem de continuar treballant per mantenir i millorar, aquest sistema educatiu, sense dubte.

Recorde amb mal cos, els inicis de curs dels anys 2013, 2014... uns anys convulsos amb un començament de curs ple d'esglais i fortes retallades. Quan els que volien i volen privatitzar i mercantilitzar l'educació, deixaven als xiquets i xiquetes més vulnerables, sense beques de menjador, sense ajudes a llibres de text, amb ràtios a les aules de 30 alumnes en els col·les i altres tantes mesures que van suposar aquelles fortes retallades econòmiques, de servei o professorat que afectaren de cop a l'educació pública, mentrestant, altres centres educatius privilegiats de rendes familiars altes, gaudien de prebendes oficials i augment de recursos i beneficis. Polítiques discriminatòries del PP que cal no oblidar. Fem memòria perquè la dreta i l'oligarquia espanyola no volen fer mai memòria com toca. Amb un penediment eucarístic i un pare nostre, els serveix per a alliberar-se de culpabilitats, encara que pense que això no és de ser bon cristià.

Tanmateix, parlem en positiu, en aquest curs 2022-2023, a Sagunt, tenim 6 aules de 2 a 3 anys, els llibres de texts gratuïts per a tot l'alumnat, 7 de cada 10 alumnes que es queden al menjador de les nostres escoles, tenen beca i al País Valencià hi ha més de 70.000 beques de menjador. Cal dir que tot allò, suposa un estalvi previst d'uns 3000 euros per alumne/família durant aquest curs. És a dir, polítiques orientades cap a l'equitat social que fem des de Compromís, perquè ens preocupem de la igualtat d'oportunitats i contribuïm a la distribució equitativa de la riquesa, ajudant a les famílies a superar la crisi.

Però açò és projecte continuat en el temps que va assolint resultats. El llistat d'allò que s'ha fet, des que estic com a regidor d'Educació junt amb les meues companyes i companys del Grup Compromís, és llarg. Crec modestament que ningú està tan capacitat com jo per parlar-ne de la construcció d'IES Nº 5, de l'Aulari del Villar Palasí, de l'Aulari del Victoria i Joaquín Rodrigo, de la reforma CEE Sant Cristòfol o del nou centre per l'EPA en Sagunt, inversions que arriben als 15 milions d'euros per benefici de tots i totes. A més de moltes altres inversions de centenars de milers d'euros en altres centres de Sagunt inclòs el Conservatori.

Com també puc parlar i molt de la dinamització de la FP i dels Centres Integrats de Formació Professional que junt amb el CEM i la comunitat escolar, hem aconseguit. Per no esmentar els projectes d'integració socioeducativa o avançar com a Ciutat educadora que hi som.

Tal volta tota aquesta tasca siga un dels motius de les acusacions que amb molt mala bava últimament em llança el senyor González, quan són en realitat per a tapar les seues vergonyes, perquè ni ell, ni el seu partit és responsable de cap euro d'inversió en Educació en el nucli del Port de Sagunt, zero. Seria honest que el reconeguera. En compte d'utilitzar a jóvens del seu partit per a malparlar de mi en un article. Manipulant el meu argumentari en nom de la fal·làcia, quan en realitat, el dit xitxarel·lo, fa servir de manera indecent una de les pitjors fal·làcies que existeixen, com és treure el meu argumentari de context, per finalment, en un exercici d'antítesi, crec que sense intenció, alabar sobtadament, la meua trajectòria com a regidor d'Educació. Gràcies, bonico.

José Manuel Tarazona Jurado
Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD