L’Escola Canta. El cor de la terra a Sagunt

Escrito por Josep Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 17 Junio 2022 21:02

Sagunt recull una llarga tradició musical tant en el seu àmbit cultural com en l'educatiu, amb les nostres escoles de música o el conservatori. Aquest hi ha sigut una de les causes que ens ha dut a impulsar, des de la regidoria d'Educació de l'ajuntament de Sagunt, el projecte de «L'Escola Canta» aquest curs 2021/2022. Ja ho estàvem treballant, malgrat tot, la maleïda pandèmia en va aturar i no vam poder desenvolupar-lo en 2020. Enguany, afortunadament i després de tot un curs assajant, aprenent i gaudint amb aquest projecte, arriba l'hora que l'alumnat del CEIP Ausiàs March, del Col·legi María Inmaculada i el Cronista Chabret, col·legis del nostre poble, mostren el gran resultat assolit, acompanyats per la Banda Simfònica Lira Saguntina, interpretant la cantata «El cor de la terra», una obra que reflexiona sobre l'emergència climàtica.

«L'Escola Canta» és un projecte enriquidor des de les matèries artístiques-expressives que fomenta l'ensenyament musical i el treball cooperatiu mitjançant la interpretació d'obres musicals, i de manera destacada, cultiva les competències lingüístiques en valencià, perquè també pretén donar suport als Plans de Normalització Lingüística (PNL) de cada escola. És, per consegüent, una iniciativa pensada per a potenciar l'ús social del valencià com a eina de convivència mitjançant un projecte artístic amb la representació escènica i musical.

Veritablement és un projecte engrescador. Jo em vaig quedar bocabadat en els assajos generals que hem fet amb la participació de més 200 xiquets i xiquetes ballant i cantant a l'hora de diferents col·legis del nostre poble com són els dits l'Ausiàs March, el Cronista Chabret o el María Inmaculada.

Crec que estem davant d'un projecte artístic expressiu únic, que té la finalitat de fomentar la sensibilitat musical, fer valdre el nostre patrimoni musical, la convivència i el treball en equip entre les escoles, associacions i administracions, de manera coordinada i molt important, com he dit abans, treballa les competències lingüístiques en valencià. Un projecte que ens identifica com a Ciutat Educadora i com a poble valencià.

L'acte que té lloc aquest divendres 17 de juny, a les 20 hores, en la plaça del Bicentenari de Romeu, participen l'alumnat de 5é, 6é de primària de les escoles esmentades, així com alumant del CRA d'Alt Palància-Mijares, CRA Peña Escabia i el Cor Xiquets i Cantors Divisi del barri Campanar de València; tots ells han volgut participar amb nosaltres. Benvingut sigueu del nord, del sud, de terra endins o de mar enllà. Col·laborarà també alumnat de Conservatori Professional Joaquin Rodrigo de Sagunt i de l'Associació TDAH Morvedre. Les peces musicals seran interpretades per la centenària Banda Simfònica de la Lira Saguntina amb el seu director Daniel Olmos al capdavant en la direcció de la coral i la banda, a l'hora. Per la qual cosa, tant la regidora de Normalització Lingüística, Maria Josep Soriano, com el regidor d'Educació que escriu aquest article, estem satisfets per la coordinació i perquè el projecte pedagògic s'ha desenvolupat per fi a Sagunt i perquè conclou, per fi, en el primer concert col·lectiu que fem al nostre poble, que consisteix en la representació i interpretació de la cantata «El cor de la terra» (Música: Pablo Anglés; Lletra: Ximo Montañés). Benvinguts i benvingudes sigueu a aquest meravellós esdeveniment.

«L'Escola Canta» és un projecte educatiu que va crear la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Castelló de la Plana el curs 2017-2018, amb el suport del Servei d'Educació Plurilingüe de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i el CEFIRE de Castelló. Nosaltres formem part d'aquest projecte que vertebra el nostre País Valencià amb un total de 8.787 alumnes de 157 centres educatius que han participat des de 92 municipis de 24 comarques de Castelló, València i Alacant. Quasi res l'impacte de «L'Escola Canta».

Farà una setmana, varem gaudir de l'extraordinari concert de les diferents agrupacions del nostre Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt. Fou el passat divendres en la meua estimada plaça Major, plena de veïns i veïnes que tots plegats, amb la comunitat escolar del conservatori, vam celebrar el seu 20 aniversari. Hui, «L'Escola Canta», ultima els preparatius per a viure altra gran festa escolar i musical de Sagunt.

Com a regidor d'Educació vull donar les gràcies a tot el món que ha fet realitat aquest projecte de «L'Escola Canta» a Sagunt. Moltíssimes gràcies. Som ciutat educadora, en tots els sentits, sense dubte.

Josep Manuel Tarazona Jurado
Regidor d’Educació, SAIC i Transparència de l’Ajuntament de Sagunt

Modificado por última vez en Viernes, 17 Junio 2022 10:39

 

 

SUCESOS

SALUD