Imprimir esta página

Estem en Falles!

Escrito por Darío Moreno Lerga
Miércoles, 16 Marzo 2022 21:05

La nostra ciutat serà testimoni novament d'una de les cites més rellevants i esperades del calendari valencià: les Falles.

Després de superar moments molt complicats a causa de la pandèmia que assota el món, hem aprés a posar en valor allò que realment importa. Hem superat les dificultats amb serenitat i enteresa; la ciutadania, i en particular la comunitat fallera, heu tingut un comportament exemplar durant aquest temps i això ha de fer-nos sentir orgull. Ara toca tornar a il·lusionar-nos, tornar a viure en companyia d'allò que tant anhelem i ens fa sentir bé. Perquè amb prudència i precaució podem tornar a sentir la normalitat.

Les Falles són un símbol de resiliència i veig com afrontem la setmana fallera amb més lliurament, espenta i ànim que mai. Gràcies per la vostra valentia, coratge i defensa de les tradicions, perquè gràcies a vosaltres i el vostre esforç podem dir ben alt i clar que torna la festa de Sant Josep.

Tenim el privilegi de viure en una ciutat plena de riquesa cultural i històrica, que mostra als que ens visiten les petjades del que vam ser i vam fer, una ciutat acollidora que convida a visitants i turistes a viure les nostres festes i tradicions com si foren seues. Les Falles són una tradició centenària que uneix al poble valencià, però també atrau turistes de tots els racons d'Espanya i del món. Sens dubte els fallers i falleres sou excel·lents amfitrions, obriu els vostres casals al públic, convideu a la ciutadania a participar en els vostres actes i costums. Les Falles són les festes del foc per excel·lència, però també són les festes de la germanor i la companyonia, elements impregnats en la pròpia idiosincràsia de les Falles.

Ara toca gaudir al màxim d'aquests dies de Falles perquè queden per sempre en el record de tots i totes. Això sí, sempre tenint molt present que el virus no s'ha anat i que eixim al carrer amb trellat i responsabilitat. Per això, des de la Federació Junta Fallera de Sagunt i el Departament de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt s'ha treballat conjuntament perquè aquesta setmana complisca en tot moment la normativa que ens permetrà gaudir amb seguretat de la festa de Sant Josep. Vull agrair el treball realitzat per part de FJFS, del Departament de Festes i Cultura Popular i de cada comissió fallera perquè tots i totes puguem viure aquests dies de festa.

També aprofite aquestes línies per a dirigir-me a Sandra i Aitana, les nostres Falleres Majors que han sigut les màximes representants de la festa durant l'exercici més llarg de la història i també ara en aquestes Falles 2022. Desitge que gaudiu cada acte i el convertiu en un record inesborrable.

Estem en Falles! Que tot allò que no hem pogut celebrar i gaudir durant aquest temps arrere el fem amb més força que mai en aquestes Falles 2022.

Que visquen les falles!

Darío Moreno Lerga
Alcalde de Sagunt