Tornen les Falles

Escrito por Toni Gaspar Ramos
Miércoles, 16 Marzo 2022 21:03

Han passat dos anys des d'aquell 14 de març. Dos anys que començaren amb una cosa inèdita per a la nostra generació: una pandèmia. I un altra, que les falles plantades enmig del carrer, estigueren assoles i en silenci el dia 19 de març.

Crec que és moment de recordar aquells que ens han cuidat al llarg d'estos 24 mesos, als que han investigat i han fet possible la vacuna que ens ha salvat; als qui des dels supermercats i serveis bàsics així com les nostres empreses i comerços feren que el nostre món no parara, arriscant-se ells, quan no sabíem res de l'enfermetat; als servidors públics que, en estos moments on res val, demostraren que només trobem solució a les coses units i amb una societat organitzada i forta.

El valor d'allò que és de tots, d'allò que és públic és sempre inestimable, però a alguns només els han obert els ulls estes circumstàncies.

Tinc orgull del meu poble, del meu país i crec més que mai que només unint forces i no anant cadascú a la seua som capaços d'afrontar reptes inèdits com el virus.

I dos anys després, com si fora una fatídica data, ara, quan ens recuperàvem, una guerra fomentada per l'autoritarisme, pel destrellatats que a vegades posem en el poder quan ens cabregem amb les coses, està a les portes d'Europa.

Desconfieu dels líders que posen solucions fàcils a les coses difícils i que tot ho arreglen amb una frase o un tweet. En este món tan complex, una mosca al Japó té efectes al carrer Major de Faura, perquè hem decidit viure millor cada vegada i això, per a les coses bones i les que són menys bones, significa globalització. Una globalitazció que sense dubte haurem de repensar perquè realment servisca per a millorar o, almenys, que la majoria de les coses que aporte siguen bones.

La nostra solidaritat amb Ucraïna i amb tots els països on alguns impresentables decideixen que el que pensen ells és la veritat absoluta i duen la destrucció.

Hem de fer un món millor, un poble millor i, sense dubte en estos temps d'incertesa, de veritats absolutes, de complexitat, ho hem de fer amb les millors armes de l'esser humà: el talent, el diàleg i el respecte absolut al que pensa diferent. Comencem?

Bones falles i que la primavera ens done moltes alegries.

El vostre alcalde.

Toni Gaspar Ramos
Alcalde de Faura

 

 

SUCESOS

SALUD