Falles 2022

Escrito por Jaime Gil Arastell
Miércoles, 16 Marzo 2022 21:00

Benvolguts fallers i falleres. Un any més tinc el privilegi de poder dirigir-me a tots vosaltres com a President de Federació Junta Fallera de Sagunt.

M’hauria agradat escriure aquestes paraules en una situació molt diferent a la que estem patint des de fa ja molts mesos a causa de la Covid-19. Durant aquests temps de incertesa i després de superar moments difícils, els membres de FJFS vam adoptar el compromís de treballar , adaptant-se a la nova situació i de constant canvi, per poder desenvolupar la majoria d´actes i fer que durant aquest temps d´espera, es mantinguera la il·lusió dins el col·lectiu faller, creant resiliència fallera.

És per això que vull agrair a cadascuna de les persones que formen la meua executiva el seu treball, fallers de cor que han posat la seua ànima de manera desinteressada al servei del món faller, i que amb la seua il·lusió, treball i esforç han dut endavant qualsevol dels reptes plantejats.

Agrair a la nostra Federació, formada per les 30 comissions dels nuclis de Sagunt i el Port, Gilet i Faura, encapçalades per les Presidentes i Presidents que amb l’espenta i esforç de totes les falleres i fallers, treballen per mantindre viva la festa i les nostres tradicions, fent si cap més gran el món faller al Camp de Morvedre. Enhorabona de tot cor.

M´agradaria donar les gràcies a l’Excel·lentíssim Ajuntament de Sagunt i als Ajuntaments de Gilet i Faura; per escoltar-nos i donar-nos el suport i totes les facilitats per poder realitzar els actes que hem pogut celebrar. Però per damunt de tot, per lluitar junt al nostre col·lectiu per mantindre les tradicions i els nostres arrels, sou part d´aquesta gran família fallera.

No vull oblidar la col·laboració i ajuda que rep el col·lectiu faller per part de la Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Bombers, sou els nostres àngels de la guarda.

Vull agrair a les Associacions Culturals Locals, Casa Regional d’Aragó de Sagunt, Centre Aragonés del Port i Casa de Andalucia per compartir amb tots nosaltres les vostres tradicions i la cultura regional pròpia, engrandint més encara la nostra festa fallera.

Nosaltres enguany també estem d’ enhorabona, aquest exercici celebrem que fa 50 anys, al mes de juny de 1971, Lluís Cuadau junt als representants de les falles Palmereta, Luis Cendoya, Avinguda, Victòria, Santa Anna i Els Màrtirs es posava la primera pedra del que a la fi s’anomenaria «Junta Fallera de Sagunt» i passats uns anys, al mes d’abril del 2011 es convertiria en Federació Junta Fallera de Sagunt. Al llarg d´aquests anys hem tingut un creixement social i la maduresa necessària, per a ser una de les Juntes Locals de referència a la nostra Comunitat.

Vull posar en valor el treball que han realitzat totes les anteriors executives per portar al món faller del Camp de Morvedre al lloc que es mereix, i recordar a totes i a tots, que el món faller morvedrí, fou, és i serà el que vulgam el fallers.

A les nostres Falleres Majors Aitana i Sandra, esperem que enguany per fi, arribe el vostre mes de març, en breu arribarà la tant esperada setmana fallera, espere que vinga carregada de moments únics, especials i inoblidables, viviu-los amb intensitat i gaudiu de cadascun d’ells junt a les vostres Corts d´Honor i queden per sempre en la vostra memòria.

Falleres i Fallers, el mes de març donarà inici a la tant esperada setmana fallera i a la plantà de les nostres falles, engalanant els carrers del poble de color , d´enginy i eixa sàtira tant característica dels valencians. Tornarem a lluir la nostra rica indumentària, omplirem de soroll i música els carrers, d’olor a pólvora i com cada mes de març li retrem homenatge a Sant Josep i a la Verge dels Desemparats amb la nostra ofrena de flors.

Espere que aquestes falles siguen excepcionals i molt gaudides per totes i tots nosaltres, mostrem al món la germanor que ens caracteritza, però sobre tot amb responsabilitat i civisme, tenint en compte la situació i les recomanacions sanitàries.

Demostrem una vegada més perquè som Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Jaime Gil Arastell
President de la Federació Junta Fallera Sagunt

Modificado por última vez en Lunes, 21 Marzo 2022 12:59

 

 

SUCESOS

SALUD