Ser Joves PV i ser-ho amb tu

Escrito por Belén Català Estada
Viernes, 25 Febrero 2022 19:00

El darrer dissabte 19 de febrer, Joves PV, les joventuts de Més-Compromís, vam celebrar el nostre IV Congrés Nacional. Una fita important per a la nostra organització, doncs es tracta del major òrgan de decisió i participació de la militància i simpatitzants. Un espai on es debat el rumb i les línies polítiques i estratègiques a seguir els pròxims dos anys, i que de ben segur seran precursores de les polítiques de Més-Compromís. També és un dia on s’erigeixen els nous càrrecs que lideraran Joves PV i que tenen com a repte seguir sent referents com a organització jove en el valencianisme polític i en la defensa de les joves, però també en els interessos de les dones, de les persones LGTBI, del medi ambient, de l’economia social i de les persones més vulnerables.

Per primera vegada en tota la seua història , una dona va ser elegida amb un suport de més del 90% de la militància per a liderar-nos. I per primera vegada, dues dones com son Isa Llobell i Àgueda Micó, es faran càrrec de joves i “majors”. Personalment pense que era el que havia de passar i em sent orgullosa que el meu partit tinga tants referents femenins. Des d’aquest espai vull felicitar a Isa per haver fet aquest pas endavant, i també a totes les dones que van presentar les seues candidatures per a ocupar altres òrgans de responsabilitat dins del partit.

Una altra de les reflexions generals que ens va deixar el Congrés va ser l’evidència que les pròximes eleccions cada vegada estan més prop. I és important que en les pròximes eleccions les persones joves comptem, i molt. Necessitem estar a totes les institucions, i especialment als pobles. Conèixer la nostra realitat esdevindrà fonamental per a fer polítiques pensades per a nosaltres.

Qui no va a parlar de què el Casal Jove de Sagunt s’ha retardat d’una manera inacceptable sinó nosaltres? Qui exigirà la millora del serveis de transports i la gratuïtat dels autobusos en activitats organitzades per als joves de Sagunt? Qui demanarà una millor connexió entre els pobles de la comarca? Qui demanarà la millora dels horaris de les biblioteques? Qui demanarà la implementació de pràctiques d’estiu a l’Ajuntament de Sagunt? Haurem de ser nosaltres, les joves d’aquest municipi i d’aquesta comarca, qui alcem la veu.

I el nostre paper no sols es limita a reivindicar. També podem gestionar i decidir allò que passa i quines polítiques volem, com és el cas del company Miguel Bou, regidor de Joventut, Benestar Social i Participació de l’Ajuntament de Petrés que actualment està treballant en fer un mural col·laboratiu per al dia de la dona entre els més menuts i el qual ha reobert la sala d’estudi als matins.

En general, hi ha una desafecció de la política per part de la gent jove. I és responsabilitat de tots els partits trencar amb aquesta realitat. Les joves estem formades, tenim idees i ganes de treballar pels nostres pobles, sols hem de trobar l’espai adequat per a fer-ho i la política pot ser un bonic camí. En Joves PV Camp de Morvedre portem recorrent aquest camí des de fa temps des de Sagunt, el Port, Petrés i Segart.

És el moment de participar, d’activar-se en espais de trobada que facen de les nostres ciutats i els nostres barris espais més amables per viure. Bé siga des de l’associacionisme juvenil, bé des de la política, bé des d’iniciatives organitzades per terceres entitats, hem de canviar-ho tot. Si eres una persona inquieta, d’idees progressistes, que estima teua terra i les seues tradicions i menor de 30 anys, crec que podríem fer bon equip. A Joves PV t’esperem en els braços oberts.

Belén Català Estada
Secretaria d’Organització de Joves PV Camp de Morvedre

 

 

SUCESOS

SALUD