9 d'Octubre, diada antifeixista

Escrito por Adela Alba Albiol
Viernes, 08 Octubre 2021 18:05

9 d’Octubre, dia de reafirmació nacional del País Valencià, d’eixir al carrer a reivindicar tots aquells drets i llibertats que tenim com a poble, perquè són molts els anys que vivim de molles i volem el pa sencer.

Una dècada demostrant que patim infrafinançament, que a la nostra Caixa pública valenciana retornen menys diners dels que hem aportat, que no ens permeten opinar sobre la pretesa solidaritat amb la resta d’autonomies de l’Estat. Tenim dret i volem decidir com a poble sobre els nostres recursos, volem la sobirania de la gent que vivim i treballem al País Valencià. Aquesta sobirania ens garanteix millors serveis sanitaris, solidàries polítiques socials, d’habitatges, educació de qualitat.

Som un poble sobirà, no hi cal insistir, però també el volem lliure de feixisme. La constatació que el feixisme avança superant els complexos i impopularitat que el mantenien latent, ha deixat pas a l’ocupació d’espais públics de representació. Algú dirà que aquest avanç era esperat, però no diu que és preocupant: atacs homòfobs i racistes als nostres carrers, discursos d’odi, amenaces i agressions a associacions de drets dels migrants, al laïcisme o de Drets Humans... gaudeix d’un blanqueig en certs mitjans de comunicació i normalitzat en arribar a les institucions.

La ideologia en política és essencial però no si ataca els valors cívics i els drets humans abocant-nos a perdre les llibertats. I com es combat el feixisme? Amb republicanisme, amb els seus valors de llibertat, igualtat i fraternitat, de solidaritat i inclusió.

Aquest 9 d’octubre del 2021 Esquerra Republicana del Camp de Morvedre encoratja a una diada reivindicativa de lluita per aquests drets i valors per bastir un País Valencià lliure, sobirà i net de feixisme.

Adela Alba Albiol
Presidenta comarcal d’Esquerra Republicana del País Valencià

 

 

SUCESOS

SALUD