Imprimir esta página

Bufar en caldo gelat

Escrito por Lluís Alcaide Balaguer
Viernes, 08 Octubre 2021 21:01

A l'últim ple de l'Ajuntament de Sagunt es desestimà la sol·licitud d'una associació de la urbanització Los Monasterios per tal d'alterar el terme municipal i adscriure a Puçol la part de la urbanització en terme saguntí. Un tema irrellevant, de tràmit, sense ni tan sols debat, ja que la demanda no acompleix els requisits necessaris per a dur-la endavant: ni les firmes del percentatge de residents necessàries ni la seua identificació legal.

Però, ai senyor! Resulta que Iniciativa Porteña (IP) s'equivocà al votar (votà a favor, com la resta de grups), i pareix que això ha provocat un daltabaix, un cataclisme, en l'entorn segregacionista. Fins al punt que IP ja ha demanat que al pròxim ple es torne a tractar el punt per a rectificar.

La magnitud de la tragèdia s'ha fet evident en l'article que a l'endemà hi dedicava el senyor Belzunces, en el qual intentava justificar/salvar l'equivocació d'IP atacant al Bloc (ara Més-Compromís, cal posar-se al dia) i també a una part de la nostra ciutat amb arguments rancis i "topicazos" desfasats. Fins i tot acabava defenent la sol·licitud d'alteració del terme municipal perquè segur segur que a Puçol ho fan tot millor.

A pesar de ser evident des de sempre la simpatia del director d’aquest semanari per la posició segregacionista, últimament la mostrava amb subtilesa (ja hi ha altres columnistes que la exhibeixen descaradament). Recórrer a l’anticatalanisme – a l’espantall dels Països Catalans - com la fa la rància dreta espanyola, des del PP fins a VOX, és un recurs massa ordinari. Es pot acabar reivindicant, com ha fet el senyor Casado ara que s’acaba “el caloret del verà”, la figura de Rita Barberà.

Continuar amb la cançoneta de la “región rica” i insolidària, ara que ja tot Espanya sap de la injustícia del nostre infrafinançament, que som una regió pobra que continua pagant com si seguírem sent rics perquè ni PP ni PSOE s’atreveixen a exercir la seua responsabilitat des del govern central per por als seus “barons” (i Ximo Puig “com cagalló per séquia” per la resta de comunitats intentant solucionar-li la papereta al govern espanyol). No s’ha enterat que el dia 20 de novembre hi ha una nova manifestació per a reclamar un nou sistema de finançament que substituïsca a l’anterior, caducat des del 2014?

I per últim un clàssic, el “topicazo”: de la mateixa manera que no volem compartir, els valencians, la nostra riquesa amb la resta dels espanyols pobres, “se rechaza la segregación de los porteños para que Sagunto [el nucli interior, el vell Morvedre, s’entén] no se vea privado de la riqueza que genera el núcleo costero”. Argument fal·laç llançat sempre des de l’entorn segregacionista i al qual els nostres representants - des de la UPV, el Bloc fins a l’actual Compromís – han respost repetidament amb dades i xifres que demostraven la seua impostura, mentre els grans partits comtemporitzaven pensant només en rèdits electorals. Potser per això la inquina cap a Compromís, però què li anem a fer, continuarem aportant el nostre granet d’arena per fer una ciutat millor.

“¿No querían caldo? ¡Dos tazas!”, acaba dient la columna del senyor Belzunces. Ningú volia caldo, la veritat. Són ganes de “bufar en caldo gelat”.

Lluís Alcaide Balaguer
Portaveu de Compromís per Sagunt

Modificado por última vez en Miércoles, 13 Octubre 2021 11:18