Supressió de l’Escola d’Estiu de Faura

Escrito por Domènec Garcia Anglés
Miércoles, 01 Septiembre 2021 16:14

La pandèmia de la covid-19 ha ensorrat una bona part dels nostres costums quotidians. Ara que anem veient la llum al final del túnel, és més necessari que mai que les administracions publiques garantisquen el benestar de la ciutadania, ampliant i potenciant la cosa pública en tots els aspectes que contribueixen a alleugerir la situació, sobretot a les classes populars, les més perjudicades, com sempre, per la crisi generada per la pandèmia.

Cal incentivar tots els programes socials i ajudes publiques per a garantir que el minúscul estat del benestar de què encara gaudim no quede encara més reduït. Aquesta premissa s’ha d’aplicar tant als governs de l’estat i de la Generalitat com a l’Ajuntament, l’administració més pròxima i amb un impacte més directe en la vida de la ciutadania.

En aquest sentit, què ha fet el govern municipal de Faura al respecte? Pel que fa a la piscina, recordem que, durant els mesos previs a l’estiu, l’alcalde es negava a obrir-la amb l’excusa de la pandèmia. Amb tot, la pressió exercida des de diversos àmbits, especialment des de la ciutadania, el va forçar a canviar d’opinió.

Amb l’Escola d’Estiu, el govern del PSOE local ha actuat de manera idèntica. Es van negar a oferir el servei públic. I tot això malgrat els avantatges que comporta, respecte a la conciliació laboral de les famílies treballadores i l’ocupació i el gaudi dels més menuts en temps de vacances. Per no parlar de la necessitat de reprendre una vida social malmesa per la pandèmia, tan essencial per a les xiquetes i els xiquets.

En aquest cas, però, la insistència del veïnat no va tenir l’efecte desitjat. L’alcalde es va negar en redó a obrir l’Escola d’Estiu. L’argument era que tan bon punt acabara el curs anterior començarien les obres de reforma i ampliació del col·legi. El temps ha demostrat que era una mera excusa.

D’entrada, cal subratllar que juliol és un més hàbil per als professionals de l’ensenyament i, doncs, de cap de les maneres es podia buidar l’escola per traslladar el material als nous barracons quan la direcció i el personal d’administració del centre s’hi trobava treballant en la preparació del curs que ve.

És a punt de començar el nou curs i no sols no han començat les obres, sinó que el ritme amb què s’ha anat buidant el centre ha demostrat que era possible fer l’Escola d’Estiu durant el mes de juliol. Però, clar, oferir el servei suposava seure a buscar la formula, pensar el projecte o habilitar un espai al centre. En altres paraules, fer la feina que correspon a un governant, per a la qual ha estat escollit, encara que es faça lluny de les fotos de premsa, que tant agraden a alguns.

En definitiva, en comptes de treballar pel manteniment d’un servei públic molt important per a la població, s’ha optat per suprimir-lo. I les famílies han hagut de sacrificar els beneficis d’aquest servei en la conciliació laboral i el lleure estiuenc dels més menuts.

Domènec Garcia Anglés
Regidor i portaveu de Junts per Faura

Modificado por última vez en Miércoles, 01 Septiembre 2021 16:18

 

 

SUCESOS

SALUD