¿“A cada cual lo suyo”? O política vintage

Escrito por Asun Moll i Castelló
Viernes, 23 Julio 2021 21:02

«A qui vols més, a papà o a mamà?» Aquesta, tot i que sone a broma, és la frase que caracteritza el criteri amb què, de forma habitual, el grup Iniciativa Porteña valora la gestió municipal. Una cantarella que ja cansa, especialment, quan és resultat de la seua subjectivitat i no respon, en absolut, a qüestions de necessitat ni a fets objectius i raonables.

La programació de Sagunt a Escena, com saben, és reflex d’una trajectòria gràcies a la qual, el festival ha anat creant referència no només per las seua qualitat artística sinó també per l’espai emblemàtic on s’havien oferit, fins fa no massa temps, el total dels espectacles de cada edició. Nosaltres, durant l’anterior legislatura, renovarem el concepte del festival, per millorar la seua connexió amb el teixit cultural local, i començàrem a traure al carrer bona part de la programació gratuïta.

Tanmateix, l’edició d’enguany, com la de l’estiu passat, ha d’adaptar-se a la situació sanitària i això ens obliga a reduir en bona part l’agenda habitual del festival: Només quatre setmanes i espectacles molt concrets que complisquen amb les mesures pautades des de Conselleria. Però a aquesta circumstància s’hi afegeix el fet que durant el mes d’agost (únic mes en què es desenvoluparà Sagunt a Escena) tenen lloc, també, els esdeveniments programats des de Festes i Cultura per tal de tornar a gaudir dels espectacles lúdics i taurins (complint estrictament els protocols) que tantes persones han demanat per al nucli del Port de Sagunt.

Però, a més a més, l’oferta cultural de la ciutat no es limita a Sagunt a Escena i Sagunt a la Fresca. Bona prova és el fet que en juliol s’han oferit 4 espectacles de Música al Port. Tots quatre han rebut una gran acollida i cap regidor de l’ajuntament ni cap veí o veïna de Sagunt ha volgut fer bandera alguna de complex d’inferioritat ni oportunisme amb el fet que Música al Port es faça, precisament, al Port.

El més graciós de la situació és que, malauradament, la mateixa regidora que criticava que molts dels espectacles de Sagunt a Escena s’hi oferiren a Sagunt, ha assistit, al llarg dels darrers dos anys, a contadíssims dels actes programats al Port de Sagunt.

No sembla vostè, Carolina, massa interessada en l’oferta cultural ni en la qualitat del seu contingut. De fet, sembla més interessada en crear una crispació innecessària i en seguir fomentant l’odi entre la població d’una ciutat com la nostra, que ja ha demostrat que està molt per damunt de la seua nul·la capacitat de visió pràctica i objectiva.

Quan deixen de ser perifèria política i actualitzen el seu missatge ja tan vintage (si és que arriba eixe moment) els rebrem amb els braços oberts i la programació plena. “¿A cada cual lo suyo?”, doncs allò nostre és governar per a tota la ciutadania, no tinguen mai cap dubte.

Asun Moll i Castelló
Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD