Més no significa millor

Escrito por Pepe Gil i Alcamí
Viernes, 18 Junio 2021 21:01

Duplicar, millorar, apropar... en massa ocasions confonem termes i donem els nostres drets per vulnerats sense parar-nos a pensar si es realment hi ha o no una minva real de serveis prestats a la ciutadania. Massa sovint, creem malestar innecessari i confrontació entre la gent quan llancem missatges sesgats -quan no falsos-... ja saben vostès: és pitjor una veritat a mitges que una mentida. Sincerament, no ens correspon als gestors públics motivar l’enemistat de la gent sinó crear espais d’enteniment, promoure la cohesió i treballar perquè ambdós nuclis puguen gaudir equilibradament dels avantatges de formar part d’una gran ciutat com la nostra.

Amb este article tinc la simple intenció de posar sobre la taula les mentides què ens conten alguns defensors del desenteniment. Freqüentment, en estes pàgines d’opinió, es llancen asseveracions que falten a la veritat amb l’únic objectiu d’emfatitzar sobre una visió de ciutat que moltes persones (moltes) no compartim. Per tal de combatre esta contaminació de tint polític, és recomanable parar-se a avaluar com es reparteixen els serveis municipals.

A Sagunt, fent este balanç de forma objectiva i sensata, podem assegurar que la prestació dels serveis municipals està, clarament, repartida (per no dir duplicada) al llarg i ample dels dos nuclis urbans més grans. Tant se val si vostè necessita fer una declaració responsable, consultar un deute amb l’administració, iniciar els tràmits per muntar un negoci o rebre assessorament en matèria de serveis socials o habitatge, qualsevol tramitació pot fer-se en qualsevol dels dos nuclis, a més de que els sistemes de SEU ELECTRÒNICA, ens acosten l’administració a casa.

És cert que alguns serveis, com ara els d’Urbanisme, Activitats i Recaptació, tenen la seua seu a un o altre nucli, però són serveis als quals, en general, no s’acudeix presencialment de forma significativa llevat de professionals (per aclarir dubtes), ja que totes les tramitacions són electròniques i es fan a diferents llocs del municipi. La resta de serveis que requereixen presencialitat, es presten en dependències ubicades tant al nucli de Sagunt com al del Port.

Com he comentat abans, els especialitats no són serveis als quals un ciutadà haja de recórrer de forma habitual durant la seua vida. Pensen vostès, honestament, quantes vegades en la vida he anat a Urbanisme? a Activitats? i a Recaptació?, com els dic, la resta de serveis disposen de gent dels departaments en, al menys, la Tinença d’Alcaldia o l’Edifici del Camí-real.

Altra qüestió són serveis amb gran freqüentació als quals m’atreviria a dir que acudim varies vegades l’any. Pensen, per exemple, quantes vegades visiten el Centre d’Especialitats, l’Hospital, el paro (Servef-Labora), la Policia Nacional... serveis els quals, sí requereixen per part de la ciutadania un ús o consulta més habitual i què, tot siga dit, es troben ubicats, exclusivament, al nucli del Port.

És cert que al nucli de Sagunt està Hisenda i l’INSS, però, quantes vegades hem anat a estes dependències en la nostra vida? Estes competències, malauradament, ens queden lluny, però no dubten que estarem sempre oberts facilitar la millora de la seua prestació en tot allò que estiga dins del nostre abast.

Els actuals gestors públics (els que portem governant des de la passada legislatura, de fet) ens hem preocupat (i ocupat) perquè l’ajuntament i la ciutadania estiguen prop, no només dins de l’espai físic, sinó també pel que fa a les qüestions que es prioritzen i executen des dels nostres departaments. Per a nosaltres, primen les persones i no els objectius polítics. Tal vegada per això resulta tan fàcil atacar-nos: perquè no fem campanya política sinó treball de camp. A diari.

Hem de treballar per facilitar a la ciutadania l’abast a als serveis de la millor manera possible. Però més no significa millor. Cal saber definir els procediments de forma eficient i adaptada a allò que s’espera dels organismes públics ja avançat el segle XXI. Precisament, en esta línia, la pandèmia ens ha ajudat a canviar el model d’accés i tramitació, ampliant les competències i possibilitats dels usuaris i permetent a qualsevol família operar de manera telemàtica o via telefònica per tal de solucionar tramitacions necessàries, el passat dimecres hem presentat una APP ciutadana des de la que el ciutadà podrà tenir l’Ajuntament a la “butxaca”, i des de ella es podran fer moltes de les tramitacions amb l’Ajuntament.

Potser algunes persones deurien dedicar més temps del seu pensament en trobar la manera d’ajudar a millorar esta ciutat. Nosaltres estarem encantats de rebre’ls en este objectiu i treballar colze a colze. Pugen al vaixell... o és que des de l’arena sembla més fàcil dominar la mar?

Pepe Gil i Alcamí
Regidor de Compromís per Sagunt

Más en esta categoría: « Indultos Los Solitarios »

 

 

SUCESOS

SALUD