Govern de Faura: Les opinions es discuteixen, les xifres solament es comproven

Escrito por Domènec Garcia Anglés
Jueves, 17 Enero 2019 18:31

N’estem farts, de vore com molts governs de signe distint del nostre entorn, proper i no tant, amb tot de cara, cauen o perden majories per no escoltar la realitat de les societats que els envolten. Per viure dins d’un despatx, per no baixar del cotxe oficial i no deixar mai de xafar la moqueta. En definitiva per ser poc permeables als canvis que experimenta la societat i perdre’s adorant-se el seu melic.

A Faura tenim un exemple de govern amb majoria que manifesta  -potser fins i tot involuntàriament- poca tolerància a la participació veïnal, poc exercici de transparència, poca atenció a les demandes del carrer, més enllà d’alguna qüestió grandiloqüent, més cosmètica que altra cosa. Això sí ben esbombada als 4 vents.

Anem a pams. Des del grup municipal i la coalició de la qual tinc l’orgull de ser portaveu a l’Ajuntament, hem fet amb escreix propostes i mocions per activar, millorar i impulsar la participació veïnal en la presa de decisions dels veïns i veïnes en les qüestions municipals que ens afecten a tots; des de decidir les directrius d’una ordenança municipal, fins a participar activament de la redacció d’un pressupost, per posar un exemple. A propòsit del que acabe de dir, em valdré d’una sàvia frase: ‘les opinions es discuteixen, les xifres solament es comproven’.

I és una opinió de l’alcalde que el BIM estiga desfasat, perquè la gent s’informa ara per les xarxes socials i altres canals contemporanis de l’era 2.0. I és clar que no compartim des de Junts per Faura la seua opinió. La realitat és que el BIM era una eina molt útil per als veïns i veïnes del poble, esperada fins i tot quan arribaven les èpoques típiques de repartir el butlletí. La realitat és també que molta gent del poble no té l’accés a les xarxes socials i a les ferramentes tecnològiques que té i ens volem fer vore des de l’alcaldia.

Des dels seus altaveus ens diu l’alcalde que el pressupost participatiu és una eina molt útil, coneguda i emprada pel veïnat de Faura. Però la realitat és molt distant d’aquesta opinió: el pressupost participatiu va ser una de les propostes de Junts per Faura quan discutíem sobre el pressupost de 2018 i la carta de participació ciutadana, i realitat és també que el grup socialista no estava gens convençut d’incorporar aquesta figura al pressupost municipal. Era una línia roja per part del nostre grup en aquella negociació i, gràcies a la nostra pressió, la van acceptar. Però realitat és també que no l’han implementat; no l’han duta a terme més que d’una manera cosmètica i gens efectiva. Això sí, els altaveus del govern municipal, propis i estranys, s’han encarregat d’explicar una i mil vegades les bonances d’aquesta figura; una altra opinió.

Però la realitat és ben diferent. Totes les propostes veïnals fetes a finals del 2017 estan al calaix, bloquejades per la premissa de ‘l’informe dels tècnics’ o, en altres paraules, per la voluntat de l’equip de govern. És una obvietat que en tot pressupost participatiu es dedica una porció de les inversions a les decisions de participació ciutadana. Quina porció es dedica a Faura? No ho sabem.

En aquest sentit podríem lamentar que no hagen fet cas de les nostres propostes que, després de suar sang, hem aconseguit tirar endavant i ara resten a un calaix… Però no; assumim que a cadascú el coneguem millor pel que fa, que pel que diu que fa i, per tant, queda en la decisió dels veïns i veïnes la solució. Ara bé, el ben cert és que tot plegat la situació és molt pitjor, perquè a Faura hem retrocedit, i no poc, en participació veïnal i en transparència de la institució més propera, el nostre Ajuntament.

Domènec Garcia Anglés
Portaveu de Junts per Faura

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD