A l'estiu, tot el món viu

Escrito por Salva Costa Escrivà
Viernes, 22 Julio 2016 16:28

A punt d’acabar juliol observem com el nostre poble es va transformant poc a poc, comencem a vore com va aplegant la gent, eixa gent que veus d'estiu en estiu, eixos vells amics d'estiu, els estiuejants, eixos amics i amigues o coneguts i conegudes que veus d'any en any en els que repasses com va o ens va la vida, recordes moments feliços o amarcs i llances hipótesis sobre el futur.
 
El nostre poble en estiu triplica la població i aixo comporta un major esforç per part de l'administració local per a poder atendre a tota la gent que ve, a eixos veïns temporals, que son acollits com un veí més del poble. Veiem com les dependències municipals tenen un major trascolament i estan continuament en estat d'ebullició.
 
Diu un refrany valencià que “a l’estiu tot el mon viu” i així és. Ja comences a gaudir de les nits a la fresca, vas per els carrers del nostre poble i veus els roglets de gent que es formen, sentats amb les seues cadires plegables, fent la tertulia, raonant o farolejant; veus les terrases dels bars més transitades, als xiquets jugant per el carrer per les nits, a grupets de gent que ixen a passejar per la nit, per els matins els xiquets que van a l’escoleta d’estiu.
 
En breu començaran les activitats que organitzem l'ajuntament en estiu, ja han començat els campionats de frontó, començaran els de futbet i els de basket, les vetlades de Sant Esperit, les festes de l'urbanització de Sant Esperit que organitzen els joves de la zona a la pergola, les festes de La Calderona on els veïns en sorprenen amb activitats i, per a rematar l’estiu, gaudirem de les tradicionals festes patronals i, després, de la setmana taurina per a culminar l’estiu.
 
Tot açó és una realitat i és una mena de passar l’estiu en actitats diverses i variades per a tots els gustos, per a que la gent ixca al carrer, desconecte dels problemes quotidians i que gaudixca de la millor estació de l’any.
 
I per tot açó el refrany: “a l’estiu tot el mon viu”, quanta raó tenia la persona que va fer seu aquest refrany i el va possar en valor.

Salvador Costa Escrivà
Alcalde de Gilet

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD