Un festival per a tota la ciutat

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 08 Julio 2016 15:29

«Pedes in terra ad sidera visus». Els peus en la terra i la mirada al cel. La veritat és que no trobe una frase llatina millor per a definir esta 33 edició del Festival d’Estiu Sagunt a Escena. Mirem al futur sense deixar de posar els peus a terra. Cal construir a poc a poc i amb realisme el futur sense deixar de banda l’ambició per millorar el festival.
 
D’una banda, posarem els peus en la terra i com a regidor de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sagunt vull mostrar el meu sincer agraïment a l’equip de CulturArts de la Generalitat i al director artístic del festival, Juan Vicente Martínez Luciano, pel seu esforç en presentar, segurament per primera vegada des de fa anys, una programació coherent, seriosa, amb qualitat i sentit que ja assenyala el camí cap a on volem anar. Una programació “En femení” que marca una línia argumental que és molt important per a nosaltres. Sens dubte, anem millorant l’oferta any rere any.
 
A més a més, vull agrair també la implicació de la Diputació i la Generalitat i les empreses i col·lectius locals que participen en esta edició o han participat en el mecenatge dels espectacles que s’hi van a representar. Les empreses ubicades al Camp de Morvedre han tingut un paper molt rellevant en el festival. És essencial per al progrés social que les empreses patrocinen els projectes culturals. I la veritat estem molt agraïts.
 
D’altra banda, mirarem cap al cel. En este sentit, he de manifestar que no deixarem de treballar ni un instant fins que el “Sagunt a Escena” tinga el mateix tractament pel Ministeri de Cultura i el mateix prestigi o més que altres festivals de teatre clàssic, com el Grec de Barcelona o el festival de Mérida, entre d’altres. Estem totalment implicats en què recupere el prestigi perdut i es convertisca en un esdeveniment cultural de referència al Mediterrani. Ho ha manifestat el nostre alcalde, Francesc Fernàndez, en diverses ocasions: volem ser un festival europeu de primera magnitud que siga un focus d’atracció cultural i turístic essencial per a Sagunt.
 
I ara anem al rovell de l’ou. En esta edició hi haurà 17 espectacles de teatre, música, dansa i circ al teatre romà i 11 dins del Off Romà. Per a nosaltres una de les novetats més importants del festival d’enguany és la diversificació dels espais on se celebra. Volem que batege tota la ciutat i tots els seus nuclis urbans s’impliquen. De fet, podran disfrutar de quatre espectacles de l’Off Romà al Port de Sagunt. Al nucli de Sagunt hi haurà espectacles a la Glorieta, la Casa dels Berenguer i el tradicional espai al costat del Teatre Romà. Tindrem un ambient magnífic per tota la ciutat.
 
A més, també hem posat molta cura en què tots els espectacles siguen complementaris del programa de festes del nucli de Sagunt i del Port de Sagunt. De tal manera que qualsevol ciutadà podrà disfrutar d’onze espectacles gratuïts en cinc espais diferents que seran complementaris amb els espectacles de festes. Volem atraure el turisme cultural i que Sagunt siga un eix central de la cultura clàssica del Mediterrani.
 
Un altre element essencial és la promoció dels grups locals. He de fer referència, necessariàment, a l’estrena, per part del grup Passió per Sagunt, de l’obra Sónnica y Acteón, amb la direcció d’Amparo Vayà i l’adaptació del nostre tècnic de Cultura Albert Forment. Volem que el Teatre Romà siga un espai de promoció dels nostres grups de teatre locals de qualitat. I no únicament teatrals, sinó també musicals. És el cas de la València Big Band i Pedro Iturralde o de l’espectacle Con dos coplas de más. Fa unes setmanes també va actuar Arcana Has Soul que és una bona mostra d’un grup de gran qualitat i amb una gran projecció internacional.
 
Així les coses, continuarem treballant i millorant l’oferta col.laborant amb la Diputació i la conselleria de Cultura, no cal dir-ho. La nostra intenció és continuar democratitzant l´ús del Teatre Romà i que des d’abril fins setembre siga un lloc emblemàtic ple de vida cultural. Que el Sagunt a Escena siga la porta d’entrada en estiu a una Civitas amabilis que il·lusione a tots els ciutadans i oferisca cultura, oci i entreteniment a tots els visitants per tal de tindre la projecció internacional que ens mereixem.

José Manuel Tarazona Jurado
Regidor de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sagunt

Modificado por última vez en Viernes, 08 Julio 2016 15:31
Más en esta categoría: « El laicismo Ciudades Hermanadas (I) »

 

 

SUCESOS

SALUD