Imprimir esta página

L’últim Ple (de moment)

Escrito por Joan Vea Badenes
Lunes, 08 Junio 2015 10:15

El passat dijous vam celebrar el Ple ordinari de maig de 2015 de l’Ajuntament de Benifairó de les Valls; l’últim Ple de la legislatura, abans que en dos setmanes es constituïsca el nou ajuntament. Després de les eleccions de diumenge, Esquerra Republicana vam tornar a aconseguir 1 regidor, això vol dir que el dijous ha estat el meu últim ple com a regidor, de moment.

Han estat 4 anys intensos, 4 anys en què he tingut l’enorme plaer de ser la veu dels rifenyos i rifenyes en el Ple de l’Ajuntament. He treballat tan bé com he sabut i pogut per portar endavant polítiques públiques fetes des de l’esquerra per millorar la vida dels veïns i veïnes de Benifairó. Moltes vegades m’he trobat sol, altres vegades m’he trobat amb la col·laboració de l’equip de govern del PSOE, als qui amb el nostre vot vam posar al capdavant de l’Ajuntament, i d’altres vegades inclús vaig ser capaç de sumar al PP.

Un dia, parlant amb la secretària de l’Ajuntament, em feia la reflexió que ser regidor és una feina dura, perquè no es valoren suficientment les hores que hi dediques, però jo me’n vaig amb la sensació contrària. Crec que els rifenyos i rifenyes han valorat positivament la feina que hem fet des d’Esquerra Republicana i jo he portat a l’Ajuntament. Inclús l’alcalde m’ho va reconèixer en l’últim Ple, curiosament al contrari del que afirmava en campanya, una vegada s’ha llevat la pressió de la campanya i s’ha assegurat la reelecció.

No negaré que m’haguera encantat repetir de regidor, però no ha pogut ser. Ara bé, no per no haver arribat a aconseguir el segon regidor anem a deixar de valorar els resultats obtinguts.

Fa 4 anys el PSOE deia que no tenia sentit votar-nos perquè no anàvem a entrar i el PP ja s’estava repartint les regidories perquè comptava que no faríem prou vots per aconseguir representació i podrien governar per fi. Vam demostrar que s’equivocaven. Vam aconseguir 169 vots i, per primera vegada, hi havia un regidor d’Esquerra Republicana a Benifairó.

4 anys més tard, ningú s’imagina un Ajuntament de Benifairó de les Valls en què Esquerra Republicana no tinga representació. Eixa és la nostra victòria. Hem aconseguit consolidar el projecte d’Esquerra Republicana al nostre poble, amb el suport de 179 rifenyos i rifenyes. Hem aconseguit “només 10 vots més”, però cal recordar que han anat a votar 100 persones menys.

En 2011 vam plantar una llavor que en 2015 ha demostrat tindre unes arrels fortes i profundes. I ara toca treballar perquè l’arbre continue donant fruïts. Estic convençut que en la nova legislatura farem un treball millor que l’anterior. Adela Alba serà la nostra veu, però al darrere hi haurà un equip amb moltes ganes i il·lusió per fer avançar Benifairó per l’Esquerra.

José Luis Chover Lara
Portavoz del grupo municipal del PSPV-PSOE en el Ayuntamiento de Sagunto

Artículos relacionados (por etiqueta)