Gràcies per triar Compromís

Escrito por Teresa García Muñoz
Viernes, 06 Febrero 2015 15:03

Dissabte 31 es celebraren les primàries de Compromís a Sagunt. Votaren presencialment al voltant de 310 persones i per internet unes 280, situant la participació a la nostra ciutat al voltant del 73%. Tot un èxit, per damunt de la mitjana del País Valencià, que situa a Quico Fernández com a cap de llista a l’Ajuntament de Sagunt amb un 95% de recolzament i a Teresa Garcia la quarta de tota la província, d’un total de 38 participans, i la 9 en la llista de la circumscripció de València per les correccions de gènere i de reserves de pluralitat que el reglament de primàries de Compromís contemplava.

Des de compromís volem agrair de forma sincera i oberta la vostra participació, ha sigut un treball col·lectiu que enforteix el projecte local i el fa esdevindre  l’única opció seriosa capaç de desbancar al Partit Popular de l’Alcaldia i el govern de Sagunt. 800 persones s’han apuntat al cens de primàries i han volgut formar part d’aquest procés, més del 70% d’eixes persones ha exercit la seua opció de tria de candidats i candidates, amb la qual cosa s’ha donat un pas de mobilització importantíssim en la campanya local.

A nivell del País Valencià, el resultat també ha sigut bo per què permet situar en una bona posició a la candidata de Sagunt, que de ben segur servirà per millorar la capacitat d’influència de Sagunt en altres fòrums i àmbits de decisió, com poden ser les Corts.

Aquestes primàries han sigut una experiència de la qual cal extreure conclusions positives. En primer lloc s’ha d’avançar en millorar aquelles parts del reglament per tal d’aconseguir que les votacions queden reflexades en la llista de la forma més acurada possible. Les reserves de pluralitat són necessàries per garantir la representativitat de les minories, però en aquest procés de primàries s’ha constatat que el vot ha sigut transversal entre tots els partits que formen la coalició, amb la qual cosa es demostra que les bases de compromís entenen la coalició de forma plural, amb la qual cosa eixes reserves poden reduir-se o eliminar-se.

Però sobre tot aquestes primàries són un exemple de fer política de manera diferent, la participació des de compromís s’exerceix no només per a les decisions dintre de l’àmbit de la política institucional, també es te en compte l’opinió d’aquells que simpatitzen amb nosaltres, per a les decisions internes de l’organització i això cap partit de l’escena municipal ni autonòmica ho fa. Les primàries constitueixen un procés d’obertura a la ciutadania que ajuda a enfortir les opcions de compromís a Sagunt i al País Valencià, per què no podem oblidar que han hagut 40.000 que s’han interessat per participar.

Encoratgem-nos per a seguir treballant junts. Tenim el compromís de desallotjar de les institucions a aquells que han robat i malbaratat els recursos de tots nosaltres d’una manera bruta i deslleial, per omplir-se les seues butxaques i les dels seus amics i privar-nos de serveis públic essencials, com l’educació i la sanitat, a base de retallades injustes.

El canvi del País Valencià comença en cadascun de nosaltres. Jo ja he triat compromís com la millor opció per a eixe canvi necessari.

I tu,  “et compromets” amb nosaltres? ;-)

Teresa Garcia Muñoz
Regidora de Compromís a l’Ajuntament de Sagunt

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD