Que venen, que venen

Escrito por Ximo Pons
Miércoles, 08 Octubre 2014 19:35

El 9 d’octubre, el dia dels valencians ja ha arribat, i per desgràcia del poble de Canet, sembla que l´alcalde no sap, o no vol saber que el fantasma del catalanisme ja no s´ho creu ningú.

Resulta indignant que el passat plenari debatera una moció en contra de les “intrussions catalanes a la Comunitat Valenciana”. No té el PP res millor que aportar al debat polític? Per què no es parla de la corrupció generalitzada al partit que governa? També es podría comentar com està el tema del crematori, o com arriben amb dificultat a final de mes cada volta més caneters, però no, millor parlar de l’enemic, el fantasma que ja està aci... (que venen, que venen)

Cal recordar que el terme de Comunitat Valenciana, nom artificial i consensuat aleshores per PSOE i UCD,planter de l´actual PP,comença per no aconseguir ser una nacionalitat històrica de fet perque als seus correligionaris polítics no els va donar la gana que l´estatut d´autonomía que la majoría dels valencians  demanàvem, es tramitara per l´article 151 de la constitució espanyola que reconeixía les nacionalitats històriques,com Euskadi, Catalunya,  Galicia i Andalussia. Nosaltres ens quedarem a la segona divisió per la falta de valor a l’hora de defensar el futur del nostre poble, i així seguim amb servilisme i sense fer que ens escolten en les nostres necessitats.

Tornant a la famosa moció, el que fa menció a la llengua, és de vergonya, ja que no sabem a quina normativa  s´ajusta l´escrit. A les errades d´ortografía afegeix castellanismes i barbarismes que damunt tenen el cinisme de defensar.

Senyor Benito ,vosté ha escrit eixa moció, o li han passat el model que ha de tragar i presentar al plé? Encara es creu vosté que Catalunya vol imposar alguna cosa a les comunitats veïnes? com si els catalans no tingueren un altre mal de cap...

Nosaltres, des de Compromís, tenim més por del que en imposa, vullgam o no,el seu govern des de Madrid, mire si no els pressupostos per l´any que vé, i vorá el respecte que té el PP al poble valencià.

Senyor alcalde,no vullga vore fantasmes fòra,que dins ja va ben servit i preocupes de fer neteja al seu partit que de corruptes i trànsfugues hi ha prou. I és aixó el que pensem que preocupa els valencians.

Nosaltres tornarem a eixir al carrer el nostre dia nacional (mentre vostés eixen una vegada més de processó) per tal de demanar més autonomia,ensenyament i sanitat publics de qualitat i en valencià i uns serveis socials més justos,eixos que el seu partit s´està carregant. I, sense ninguna imposició externa, lluïrem la nostra senyera,la que portava el rei Jaume I el 9 d´Octubre de 1238, i cridarem ben fort PAÍS VALENCIÀ.

Ximo Pons

Portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Canet d'En Berenguer

 

 

SUCESOS

SALUD