«No cerraré un colegio por una televisión inasumible» o «Un col·legi construït és un col·legi tancat»

Escrito por José Manuel Tarazona
Lunes, 11 Noviembre 2013 17:56

La mateixa nit del tancament de CANAL NOU, ens va arribar un WhatsApp d'un company de la Plataforma per l’Ensenyament Públic del Camp de Morvedre que, indignat, ens va escriure: «Cierre de Canal 9 tras gran chapuza en el ERE… con una deuda de más de mil millones de euros. ¿Cuántos colegios, hospitales… se podrían haber hecho?».

Al dia següent, per a justificar el tancament de la Radio Televisió Valenciana, el President, Alberto Fabra, ha dit: «NO CERRARÉ UN COLEGIO POR UNA TELEVISIÓN INASUMIBLE». Pensem que la declaració d’intencions del senyor Fabra arriba tard i fa una lectura errònia de la despesa pública en matèria educativa, ja que ha deixat molts col·legis per construir i la nostra comarca no és una excepció.

Quan fa anys reclamavem les inversions educatives com a urgents i necessàries, poc cas va fer la Generalitat Valenciana en prioritzar la construcció de l'aulari de Villar Palasí, l'aulari Victoria i Joaquín Rodrigo, l'institut Nº5, l'eliminació de barracons o la reforma de les vetustes infraestructures educatives a la comarca (Estivella, Faura, Benifairó, Quartell…).

El desviament de capital i patrimoni públic a despeses espúries i, com s'està demostrant, adulterades, van impedir que aquestes inversions es transformaren en col·legis i instituts construïts; i senyot Fabra, UN COL·LEGI NO CONSTRUÏT ÉS UN COL·LEGI TANCAT.

Durant el seu mandat podria haver dit:

NO ELIMINARÉ L'AJUDA DE LLIBRES PER UNS FAUSTOS INASSUMIBLES. Recordem la Fórmula 1, la Copa Amèrica… encara que podem indicar prou més.

NO REDUIRÉ LA BECA I AJUDES ALS MENJADORS ESCOLARS PER UNES INFRAESTRUCTURES INÚTILS. La llista és extensa, tan extensa com la costa valenciana, on hi ha al costat de grans infraestructures megalòmanes, barracons precaris on estudien estudiants valencians.

NO MASSIFICARÉ LES AULES PER SALVAR ENTITATS FINANCERES. Ara es diuen BANKIA, Banc de Sabadell o La Caixa.

NO ACOMIADARÉ PROFESSORS DE LES AULES DE COL·LEGIS PÚBLICS ON VAN ELS XIQUETS I XIQUETES VALENCIANS PER PAGAR DEUTES HISTÒRICS a senyors com Bernie Ecclestone o Louis Vuitton, però hi ha més, i alguns valencians com Santiago Calatrava que paga els seus impostos a Suïssa per a satisfacció dels estudiants suïssos.

NO ELIMINARÉ LÍNIES EN VALENCIÀ DELS COL·LEGIS PÚBLICS VALENCIANS per castellanitzar una televisió pública i en valència com Canal Nou.

Podríem seguir proposant frases de titulars de premsa ja que la Generalitat Valenciana porta anys perjudicant innecessàriament l'educació pública amb el desviament d'inversió prevista en educació a altres àmbits. Aquest és l'exemple dels 300 milions d'euros que va prestar la Unió Europea a través del Banc Europeu d'Inversions (B.E.I.) per al projecte CREA ESCOLA II. Com a molts col·legis no s'estaven construint o substituint les aules prefabricades, un AMPA d'un col·legi de Nàquera, va fer una RECLAMACIÓ al B.E.I. i després d'estudiar el cas el B.E.I. va contestar: «El proyecto Valencia Centros Escolares II-2 estaba muy lejos de cumplir con las expectativas. Dieciocho meses después de la fecha de terminación de 31 de diciembre de 2010 prevista en el programa, de los 409 subproyectos de colegios planificados en el programa global Valencia II, 113 todavía estaban sin empezar. Como resultado, muchos de los colegios incluidos en el programa Crea Escola aún carecen de suficientes plazas escolares, por lo que muchos alumnos siguen recibiendo clase en aulas prefabricadas».  Aquest és el cas del col·legi Villar Palasí. La Unió Europea presta diners per eliminar els barracons del nostre col·legi a Sagunt i la Generalitat Valenciana, no sabem molt bé que ha fet amb aquests diners. Alguna cosa semblant està ocorrent amb l'Institut Nº 5.

Per tant, el col·legi existeix? Sí. Estan els diners, tota la tramitació legal per construir-ho però no s’ha inaugurat ni s'ha obert. Per tant, senyot Fabra «UN COL·LEGI NO CONSTRUÏT ÉS UN COL·LEGI TANCAT».

Ens preguntem: ¿On han anat a parar aquestos milions d'euros destinats a la construcció d'infraestructures educatives a la nostra comarca?

Senyor Fabra, li demanem que retorne els diners destinats a la construcció de centres docents a la seua finalitat. La Comissió Europea ho està investigant i seria molt desagradable assabentar-se per tercers que aquests diners destinats a una educació pública i de qualitat s'ha destinat a pagar l’autobombo partidista en una televisió púbica com Canal Nou que a més, a més, hauria de ser educativa.
 
José Manuel Tarazona
Portaveu de la Plataforma per l'Ensenyament Públic del Camp de Morvedre
Modificado por última vez en Lunes, 11 Noviembre 2013 18:07

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD