Processó patètica i ridicula per al 9 d'octubre en Canet

Escrito por Ximo Pons
Jueves, 10 Octubre 2013 11:35

El nou d´octubre,dia nacional del País Valencia, és una data que nosaltres entenem com a reivindicativa d´uns valors que tenim que treballar dia a dia a cadascuna de les nostres posicions laborals,socials i personals. Uns valors que resumim en solidaritat, llibertat i dignitat.
 
Solidaritat amb totes les persones i pobles que necessiten l´ajuda precisa per a viure dignament.
 
Llibertat, individual i col.lectiva per a formar-se com a persona, sense trabes imposades per part dels que manen; ni tampoc com a grup diferenciat per a reivindicar un lloc i espai dins de la societat on estan.
 
Dignitat, a nivell individual per tal de poder viure com tú desitjes i treballes per tal d´aconseguir-ho i també a nivell col.lectiu, sense dependència de poders que només s´encarreguen de dirigir el trajecte pel que hem de passar.
 
Al nostre poble, a Canet, també s´ha celebrat el 9 d´octubre,però no té res a vore amb el que nosaltres entenem com a dia nacional del Pais Valencià. En primer lloc, el senyor  Alcalde,molt orgullós del poder que ostenta, ha segut incapaç de posar damunt de la taula una proposta de celebració per a consensuar amb els demés grups els actes que anaven a configurar el programa d´enguany.
 
I així els ha resultat una processó cívica  patètica i ridícula.¿Quin sentit troben de mal copiar un acte de la ciutat de València per tal de passejar-se pel poble? (es veu que no tenen prou amb la de Sant Pere)
 
Nosaltres fa trenta sis anys que aprofitem la festivitat per tal de reivindicar la nostra raó de ser com a poble, amb un territori que volem net i verd, una llengua que tots puguen fer ús en totes les parcel.les de la vida social, administrativa i laboral. I,si,anem a València, com a cap i casal del nostre Pais per a manifestar-se en contra de la política corrupta i cínica que els del Partit Popular fan a la Generalitat.Eixos que fan el possible per tal de menysprear el valencà dia a dia des de les seues conselleries, i el 9 de cada Octubre es passejen, com enguany a Canet (salvant les distàncies) amb la bandera del cap i casal, autoproclamant-se "mas valencianos que nadie".
 
A vore si per al 9 d´Octubre de 2014 podem parlar de la celebració de la festa al nostre poble d´una altra manera: oberta,consensuada i raonada entre tots. I nosaltres, per la vesprada, tornarem a València per tal de reivindicar allò que fa trenta sis anys defensem.
 

 Ximo Pons, regidor de Compromís-Bloc de Canet

Artículos relacionados (por etiqueta)

 

 

SUCESOS

SALUD